Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βρετανία: Αυξήθηκε κατά 1.600% το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά

2.610 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2021)

H έλλειψη καυσίμων που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες είχε ως αποτέλεσμα οι Βρετανοί να αρχίσουν να «ψάχνονται» για να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τις προηγούμενες μέρες, το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καυσίμων, κυρίως, γιατί η χώρα δεν έχει πλέον αρκετούς οδηγούς για την μεταφορά τους στα πρατήρια. Οι οδηγοί που δούλευαν στα βυτιοφόρα αλλά σε άλλα μεγάλα φορτηγά στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί και φαίνεται πλέον πως οι περισσότεροι από αυτούς γύρισαν πίσω στις χώρες προέλευσής τους, λόγω του Brexit.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


2 στα 3 πρατήρια δεν είχαν καύσιμα
Ως αποτέλεσμα της έλλειψης οδηγών, πολλά πρατήρια δεν είχαν βενζίνη να δώσουν σε όσους τα επισκέπτονταν και γρήγορα προκλήθηκε πανικός, με τους Βρετανούς να σπεύδουν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμο, αφήνοντας σχεδόν τα 2/3 των συνολικών πρατηρίων της χώρας χωρίς βενζίνη ή diesel…

+1.600% οι αναζητήσεις για ηλεκτρικά στο διαδίκτυο
To πρόβλημα που προκλήθηκε φαίνεται πως ώθησε πολλούς Βρετανούς να ψάξουν στο διαδίκτυο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Google, οι αναζητήσεις για ηλεκτρικά εκτοξεύτηκαν κατά 1.600% στις 24 Σεπτεμβρίου, την ημέρα στην οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια. Το Carguide ανέφερε πως το ενδιαφέρον για ηλεκτρικά ήταν 16 φορές μεγαλύτερο κατά μέσο όρο, ενώ το carwow ανακοίνωσε πως στις 26 Σεπτεμβρίου, οι αναζητήσεις για  ηλεκτρικά στο site του, αυξήθηκαν κατά 56%.

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά 
Ο Sepi Arani, διευθυντής του carwow, ενός site που ασχολείται με την αγορά αυτοκινήτου στο Ηνωμένου Βασίλειο, δήλωσε: «H κρίση στα καύσιμα και οι σκηνές πανικού στα πρατήρια θα μπορούσαν να αποδειχθούν η πιο κρίσιμη στιγμή για την μετάβαση στα ηλεκτρικά, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτηκαν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητα. Η ζήτηση και το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυξήθηκε κατακόρυφα και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι, πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, θέλουν να κάνουν αυτή την μετάβαση».

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών κινούνται ανοδικά τους τελευταίους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και μένει να δούμε εάν θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
OPEL