ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

CUPRA Leon: Το ασφαλέστερο μικρομεσαίο στο AutoΤρίτη Test Center

1.378 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2024)
CUPRA Leon: Το ασφαλέστερο μικρομεσαίο στο AutoΤρίτη Test Center
2 Φωτογραφίες »

- Παίρνει 10/10 στον δρόμο, είναι ευθύβολο και παιχνιδιάρικο στις στροφές
- Το μόνο οικογενειακό που φρενάρει καλύτερα είναι ένα Leon... της SEAT
- Ανάμεσα στα κορυφαία σε ρεπρίζ, προσπερνάει σε 100 μέτρα
- Είναι βραβευμένο με 5 αστέρια από το Euro NCAP

Παίρνει 10/10 στον δρόμο, είναι ευθύβολο και παιχνιδιάρικο στις στροφές

Το Τest Center του AutoΤρίτη πραγματοποιεί μετρήσεις για τις επιδόσεις, τους χώρους και την κατανάλωση κάθε αυτοκινήτου ενώ δεν λείπουν ούτε τα στοιχεία για το κομμάτι της ενεργητικής ασφάλειας, ώστε να αναδειχθεί, ύστερα από σύγκριση με τα άλλα μοντέλα, το πιο ασφαλές μοντέλο κάθε κατηγορίας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μικρομεσαία οικογενειακά, το CUPRA Leon έχει αξιολογηθεί ως το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του, καθώς παίρνει συνδυαστικά τον καλύτερο βαθμό σε οδική συμπεριφορά, φρενάρισμα και ρεπρίζ. Πάμε να δούμε πώς το καταφέρνει.

To CUPRA Leon διαθέτει στιβαρό πλαίσιο και σφιχτή ανάρτηση (με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω) που συνδυάζεται με 18άρες ζάντες με 40άρι προφίλ ελαστικών, και παρόλα το χαμηλό προφίλ στην πράξη «κοπανάει» πολύ λιγότερο από όσο θα περίμενε κάποιος. Το μπροστινό σύστημα προσφέρει καίρια κατευθυντικότητα και εύστοχα στριψίματα με τιμόνι που δίνει καλή πληροφόρηση, ενώ το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό μειώνει τις υποστροφικές τάσεις και τα ηλεκτρονικά του συστήματα βρίσκονται πάντα σε επαγρύπνηση, χωρίς να φιμώνουν τον οδηγό. 

Το μόνο οικογενειακό που φρενάρει λίγα εκατοστά καλύτερα είναι… ένα Leon της SEAT

To CUPRA Leon είναι αποτελεσματικό στο φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα, καθώς έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας του με 35 μέτρα. Η επίδοση αυτή είναι 5 μέτρα καλύτερη από το χειρότερο μικρομεσαίο σε φρένα που έχουμε μετρήσει, το Suzuki Swace που χρειάζεται 40 μέτρα και 2,5 μέτρα καλύτερη από το μέσο όρο της κατηγορίας. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως το μόνο αυτοκίνητο που έχει καλύτερα φρένα είναι το… SEAT Leon, το οποίο σταματάει μισό μέτρο πιο σύντομα (ένεκα της διαφοράς σε βάρος).


CUPRA Leon: Κορυφαίο σε ασφάλεια - Φρένα, προσπέρασμα, οδική συμπεριφορά
2 Φωτογραφίες »

CUPRA Leon: Κορυφαίο σε ασφάλεια - Φρένα, προσπέρασμα, οδική συμπεριφορά

Ανάμεσα στα κορυφαία σε ρεπρίζ, προσπερνάει τον μπροστινό σε 100 μέτρα

O 1.500άρης TSI στο CUPRA Leon συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία και αποδεικνύεται ένας από τους σπιρτόζικους της κατηγορίας του. Με ατού το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, το Leon, ειδικά αν επιλέξεις το Sport πρόγραμμα λειτουργίας, κάνει το 60-100 σε 4,4 δλ. και το 80-120 5,8 δλ... Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσπεράσει το μπροστινό αυτοκίνητο σε 98 και 160 μέτρα αντίστοιχα, επίδοση ανάμεσα στις κορυφαίες τις κατηγορίες μαζί με τα Mercedes A200 (163 PS) και VW Golf 1.5 TSI (150 PS).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
NISSAN