Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Δακτύλιος: Πότε τελειώνει και πότε επιστρέφει

1.650 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2024)
Δακτύλιος: Πότε τελειώνει και πότε επιστρέφει

- Τελευταία ημέρα Δακτυλίου η Παρασκευή 19/7.
- Επιστρέφει τον Οκτώβριο.
- Οι δρόμοι του Μικρού Δακτυλίου.
- Ποιο το πρόστιμο για τον Δακτύλιο και ποιοι εξαιρούνται.

Τελευταία ημέρα Δακτυλίου η Παρασκευή 19/7

Η Παρασκευή 19 Ιουλίου θα είναι η τελευταία ημέρα όπου θα ισχύσει το μέτρο του Δακτυλίου για τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τις 15:00 το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) θα σταματήσει, έως ότου επιστρέψει στις αρχές του Οκτώβρη.

Οι δρόμοι του Μικρού Δακτυλίου

Η περιοχή του Μικρού Δακτυλίου περιλαμβάνει το κομμάτι: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Ποιο το πρόστιμο για τον Δακτύλιο και ποιοι εξαιρούνται

Να θυμίσουμε πως οι πολίτες που μπαίνουν με τα οχήματά τους στον Δακτύλιο ενώ δεν είναι η ημέρα τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ. 

Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι καλούνται να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Την ίδια ώρα, ελεύθερα εισέρχονται και εξέρχονται του Δακτυλίου οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑμεΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας. Επιπλέον, στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Autotriti.gr
Autotriti.gr