Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η VW σκόπευε να συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία e.Go Mobile για την κατασκευή του Buggy.

Δεν μπαίνει στην παραγωγή το VW I.D. Buggy

1.948 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2020)

Το σχέδια της Volkswagen σχετικά με τα ηλεκτρικά της μοντέλα είναι πολλά και εκτείνονται σε βάθος χρόνου, όμως μέσα σε αυτά δεν συγκαταλέγεται ένα μοντέλο παραγωγής του ιδιαίτερου ID Buggy, το οποίο δε θα προχωρήσει περαιτέρω.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter, ο οποίος μιλώντας σε βρετανικά μέσα επιβεβαίωσε πως το εν λόγω μοντέλο δε θα γίνει. «Όχι, δεν θα κάνουμε αυτό το αυτοκίνητο. Είχαμε έναν συνεργάτη, αλλά στο τέλος, δεν λειτούργησε», δήλωσε ο Brandstätter, βάζοντας έτσι τέλος στην ελπίδα χιλιάδων φίλων της αυτοκίνησης να δουν το Buggy να αναβιώνει.
 
Η VW σκόπευε να συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία e.Go Mobile για την κατασκευή του Buggy ως ένα χαμηλού όγκου εξειδικευμένο όχημα. Ωστόσο η e.Go Mobile χρεοκόπησε με αποτέλεσμα όποια σχέδια υπήρχαν να πάρουν τέλος. Θυμίζουμε πως το πρωτότυπο του ID Buggy έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2019 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Χρησιμοποιούσε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και η ισχύς του έφτανε τους 202 ίππους και τα 349 Nm ροπής, ενώ εξοπλίζονταν από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 62 Kwh.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η VW φαίνεται να αφήνει προς στιγμήν και την έλευση ενός σκληροτράχηλου ηλεκτρικού SUV, που ήταν γνωστό με την ονομασία ID Ruggdzz. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπολογίζονταν να κάνει την εμφάνισή του το 2023, αλλά όπως επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του ο Brandstätter το εν λόγω πρότζεκτ έχει μπει στο συρτάρι. Ξεκαθάρισε όμως πως «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατασκευαστεί, αλλά δεν νομίζω ότι θα το δείτε σύντομα. Έχουμε πιο σημαντικά έργα σε εξέλιξη».
 
Φυσικά μέσα στα πιο σημαντικά έργα συγκαταλέγονται στα νέα VW ID.4 και ID.5, όπως και το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτρικού βαν ID Buzz.

Mercedes
OPEL