Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Προβληματισμός αλλά και διαφορά απόψεων υπάρχει στις τάξεις της συμμαχίας Renault-Nissan Mitsubishi για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το κενό του Carlos Ghosn.

«Διαξιφισμοί» για τον αντι-Ghosn

1.614 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2018)

Προβληματισμός αλλά και διαφορά απόψεων υπάρχει στις τάξεις της συμμαχίας Renault-Nissan Mitsubishi για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το κενό του Carlos Ghosn.

Ο Ghosn παραμένει υπό κράτηση στην Ιαπωνία και έτσι οι μάρκες μετά τις μεμονωμένες αποφάσεις που πήραν για το μέλλον του Γαλλοβραζιλιάνου ισχυρού άντρα, ψάχνουν πλέον τον τρόπο που θα διοικηθεί η συμμαχία. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εσωτερικού για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει διαφορά απόψεων, που απειλεί ακόμα και με παράλυση τη λειτουργία της.
 
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος πως τα στελέχη που εποπτεύουν τη συμμαχία με βάση το ¶μστερνταμ προγραμματίζουν να συναντηθούν την Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείεται ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, αλλά και αυτός της Mitsubishi, Osamu Masuko, να παρευρεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αυτή τη στιγμή ο Ghosn παραμένει πρόεδρος της συμμαχίας, ωστόσο λόγο της απουσίας του η Nissan θέλει να διαχωρίσει τις αρμοδιότητές τους και κατ επέκταση την ηγεσία σε τρία μέρη αποτελούμενα από ισάριθμα στελέχη, ένα από κάθε εταιρεία. Ωστόσο αυτή η προοπτική φαίνεται πως βρίσκει αντίθετη τη γαλλική κυβέρνηση, που είναι ο σημαντικότερος μέτοχος της Renault. Σύμφωνα με τα μέσα πεποίθηση της Γαλλίας είναι η συμμαχία να συνεχίσει να διοικείται από στέλεχος της Renault.
 
Από τη μεριά του το Bloomberg ανέφερε πως «η Nissan επιδιώκει να αποκαταστήσει τις αντιληπτές ανισορροπίες της συμμαχίας περιορίζοντας τη δύναμη του γάλλου εταίρου της να διορίσει αξιωματούχους στο δικό της συμβούλιο και να διορίσει τον πρόεδρο της συμμαχίας».
 
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η Renault δήλωσε ότι ξεκινά εσωτερικό έλεγχο για το θέμα. Ο έλεγχος αναμένεται να εποπτεύεται από τον Claude Balard, πρώην υπάλληλο της εθνικής αστυνομίας, ο οποίος είναι πλέον διευθυντής δεοντολογίας της Renault.

Hyundai
PEUGEOT