Διαθέσιμα πλέον τα αγωνιστικά Toyota GR Yaris Rally2 σε ιδιώτες

Διαθέσιμα πλέον τα αγωνιστικά Toyota GR Yaris Rally2 σε ιδιώτες

6.506 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2024)

- Είναι η νέα έκδοση του πρώτου τετρακίνητου αγωνιστικού που έχει φτιάξει αποκλειστικά η Toyota εδώ και 20 χρόνια
- Έχει διανύσει 15.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα από το 2022
- Με τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα

Είναι η νέα έκδοση του πρώτου τετρακίνητου αγωνιστικού που έχει φτιάξει αποκλειστικά η Toyota εδώ και 20 χρόνια

Το αγωνιστικό GR Yaris Rally2 είναι και επισήμως προς πώληση σε ιδιώτες, αφού έλαβε το πιστοποιητικό «homologation» απ΄την FIA. Το πρώτο όχημα έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στην ROOKIE Racing και να τρέξει στα ράλι του Monte-Carlo από τις 25 έως  τις 28 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την νέα έκδοση του πρώτου τετρακίνητου αγωνιστικού αμαξιού που φτιάχτηκε αποκλείστηκα απ΄την Toyota τα τελευταία 20 χρόνια. Γέννημα θρέμμα της Toyota Gazoo Racing (TGR), το GR Yaris Rally2 κατασκευάστηκε για να κερδίσει τους πελάτες, σε αντίθεση με το GR Yaris Rally1, που φτιάχτηκε για να κερδίσει το WRC.

Έχει διανύσει 15.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα από το 2022

Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στο ράλι της Ιαπωνίας το 2022, όταν ο πρόεδρος της Toyota, ο Akio Toyoda, πήρε το τιμόνι και μέτρησε τις επιδόσεις του. Έκτοτε πολλοί οδηγοί έχουν δοκιμάσει το GR Yaris Rally2 σε ποικίλες πίστες και συνθήκες. Το GR Yaris Rally2 έχει διανύσει συνολικά 15.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα, και πηγαίνει για πολλά περισσότερα τώρα με το άνοιγμα του προς τις ιδιωτικές αγορές.

Με τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα

Στην κατασκευή του έχουν προσμετρηθεί τα σχόλια κορυφαίων επαγγελματιών οδηγών απ΄το 2022 έως σήμερα. Το μοντέλο που θα δει η αγορά έχει έναν τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα, 1,6 λίτρων. Η μετάδοση θα γίνεται με σειριακό σασμάν 5 ταχυτήτων. Όπως είπαμε, θα είναι τετρακίνητο, με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ειδικό για αγώνες. Το ύψος του θα είναι προσαρμόσιμο για βέλτιστη απόδοση σε κάθε συνθήκη πίστας (χώμα, οδόστρωμα κ.ο.κ).

test center
fiat