Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αναλυτές πιστεύουν πως συνολικά η Porsche μπορεί να αξίζει έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαχωρισμό ή πώληση μετοχών της Porsche σκέφτεται η VW

1.688 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2021)

Τo διαχωρισμό από την Porsche ή τη παραχώρηση μέρους των μετοχών της εταιρείας μέσω του χρηματιστηρίου σκέφτεται ο Όμιλος Volkswagen, προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει άμεσα περισσότερα μετρητά!

Το πλάνο που έχει ο Όμιλος Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση είναι αρκετά φιλόδοξο, με τη γερμανική μάρκα όπως είναι γνωστό να έχει ξεκινήσει ήδη την ηλεκτρική της «επίθεση». Για να προχωρήσει ακόμα γρηγορότερα το πλάνο αυτό ο γερμανικός κολοσσός είναι αυτονόητο πως θα χρειαστεί μεγάλες επενδύσεις. Ως εκ τούτου προκειμένου να μπορέσει να βρει άμεσα χρήματα, τα Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως οι άνθρωποι του Ομίλου κάνουν σκέψεις για την παραχώρηση μεριδίου από το μετοχικό κεφάλαιο της Porsche, είτε για το διαχωρισμό της μάρκας από τον Όμιλο.
 
Την είδηση ανέφερε το γερμανικό «Manager Magazin», αποκαλύπτοντας πως το VW Group σκέφτεται να προχωρήσει σε προσφορά νέων χρεογράφων με δημόσια εγγραφή (IPO) ενός μέρους των μετοχών της Porsche και με τα χρήματα αυτά να προχωρήσει τα μελλοντικά σχέδια ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Όπως αναφέρεται με αυτή την κίνηση ο Όμιλος θα μπορούσε να δώσει ακόμα και το 25% των μετοχών της Porsche AG, ένα μερίδιο που δεν αποκλείεται να φτάσει την αξία των 20 έως 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει και το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, όμως υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να περιμένουμε μια IPO το 2021. Βασιζόμενοι πάντα στα Μέσα του εξωτερικού, η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως έκανε και ο κορυφαίος μέτοχος της, η Porsche Automobil Holding SE, η οποία κατέχει το 31,4% της Volkswagen και το 53,1% των δικαιωμάτων ψήφου του Ομίλου.
 
Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι αναλυτές που πιστεύουν πως συνολικά η Porsche μπορεί να αξίζει έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που υπερβαίνει την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του VW Group.
 
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Daimler, μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως διαχώρισε το τμήμα φορτηγών από αυτό των επιβατικών αυτοκινήτων, ανακοινώνοντας τις Mercedes-Benz Cars & Vans και την Daimler Truck & Buses ως δύο διαφορετικές εταιρείες, κάτι που εξετάζεται και στην περίπτωση του Ομίλου VW με την Porsche!

Mercedes
KIA