Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν πολύ λιγότερα βλαβερά για το περιβάλλον αέρια σε σχέση με τα diesel οχήματα.

Diesel Vs Ηλεκτρικά: Σημειώσατε 2

2.634 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2017)

Μια νέα έρευνα ήρθε στη δημοσιότητα που αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν λιγότερα βλαβερά για το περιβάλλον αέρια σε σχέση με τα diesel οχήματα σε όλο τον κύκλο ζωής τους, ακόμη και αν χρησιμοποιούν «βρώμικες» πηγές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια νέα έρευνα σχετικά με τις εκπομπές C02 που παράγονται από τα ηλεκτρικά και τα diesel αυτοκίνητα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το VUB Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών για την μη κυβερνητική οργάνωση Τransport and Environment.

Όπως αναφέρει και το γράφημα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν πολύ λιγότερα βλαβερά για το περιβάλλον αέρια σε σχέση με τα diesel οχήματα σε όλο τον κύκλο ζωής τους, ακόμα και αν τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο λιγνίτης και όχι άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
 
Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και σε χώρες όπως η Πολωνία και η Γερμανία που χρησιμοποιούν πιο ρυπογόνες πηγές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν 25% λιγότερo διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τα diesel, ενώ σε χώρες όπως η Σουηδία και η Γαλλία που χρησιμοποιούν πιο καθαρές πηγές για ηλεκτρική ενέργεια το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 85%. Μάλιστα, η έρευνα σημειώνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνονται, όσο περνούν τα χρόνια, ολοένα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον καθώς η τεχνολογία των μπαταριών θα γίνει καλύτερη και η ανακύκλωση τους θα ελαχιστοποιήσει τους παραγόμενους ρύπους.

Τέλος, η έρευνα αναφέρει ότι παρά την φημολογία, η διαθεσιμότητα μετάλλων, όπως το κοβάλτιο και το λίθιο που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπαταριών είναι αρκετή για να διαρκέσει για άλλα 185 χρόνια ενώ υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω εξόρυξη τέτοιων υλικών.

Autotriti.gr
VW