Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα: Τώρα και στο κινητό σου!

7.264 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2021)

Η Apple ανακοίνωσε πως σύντομα, όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να ανεβάσει στο κινητό του το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα του και να τα επιδεικνύει μέσω αυτού, όποτε του ζητηθεί.

H Αpple ανακοίνωσε σήμερα πως βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες πολιτείες για να επιτραπεί στους κατοίκους τους να αποκτήσουν την δυνατότητα να ανεβάσουν στην εφαρμoγή Wallet την άδεια οδήγησης και τον ταυτότητά τους. Οι πολιτείες της Arizona και της Georgia θα γίνουν οι πρώτες που θα δώσουν το πράσινο φως και αναμένεται να ακολουθήσουν το Connecticut, η Iowa, το Kentucky, το Maryland, η Oklahoma και η Utah.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τι γίνεται αυτή την στιγμή
Η εφαρμογή Wallet μέχρι τώρα χρησιμοποιείται από τους χρήστες για να πληρώνουν ηλεκτρονικά για να προϊόντα που αγοράζουν χωρίς την χρήση κάποιας κάρτας, μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο. Ο Οργανισμός Οδικής Ασφαλείας των ΗΠΑ εργάζεται επίσης μαζί με την Apple για να επιτρέψει στους πολίτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο μέσα στην χώρα να δείχνουν την φωτογραφία της ταυτότητάς τους μέσω της ίδιας εφαρμογής.
«Αυτή η νέα και πρωτοποριακή ιδέα θα επιτρέψει μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία ελέγχου στα αεροδρόμια. Αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης στον ταξιδιώτη.», δήλωσε ο David Pekoske, στέλεχος του Οργανισμού Ασφαλείας.

Οι δικλείδες ασφαλείας 
Για να ανεβάσει κάποιος μια άδεια σε ένα κινητό, ο κάτοχος πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από το να τραβήξει απλά μια φωτογραφία της κάρτας. Μαζί με αυτό, ο κάτοχος της άδειας θα πρέπει να βγάλει μια selfie, η οποία θα σταλεί στην αρχή έκδοσης για επιβεβαίωση. Θα ζητηθεί επίσης από τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια σειρά κινήσεων του προσώπου και του κεφαλιού κατά τη διαδικασία της επαλήθευσης, ώστε να διασφαλιστεί πως η δυνατότητα αυτή δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για… απατεώνες. Η Apple λέει ότι όταν ο κάτοχος προσπαθεί να παρουσιάσει την ταυτότητά του, θα του ζητηθεί είτε να χρησιμοποιήσει Face ID είτε Touch ID για να πιστοποιήσει ότι είναι, πράγματι, αυτός στον οποίο ανήκει.

Σύμφωνα με την Apple, οι χρήστες δεν χρειάζεται να παραδώσουν τη συσκευή τους ή να την ξεκλειδώσουν, επειδή μια ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία θα χρησιμοποιείται για την ανάγνωση των στοιχείων ταυτοποίησης. Η εταιρεία προσθέτει ότι ούτε η αρχή έκδοσης ούτε η Apple θα γνωρίζουν πότε οι χρήστες παρουσιάζουν την ταυτότητά τους. Ακόμα, εάν κάποιος χάσει το τηλέφωνό του, μια εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να κλειδώσει από απόσταση είτε να διαγράψει τις πληροφορίες του χρήστη στη συσκευή του.
 
Το κινητό σου θα τα κάνει όλα!
Όποιος θέλει, θα μπορεί να ανεβάσει στο κινητό του το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα του και να τα επιδεικνύει μέσω αυτού, όποτε του ζητηθεί.
Θα γίνει έτσι πιο εύκολη η ζωή μας; Mήπως θα βρουν την ευκαιρία κάποιοι να στήσουν νέου είδους απάτες;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS