Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δις. ευρώ κέρδους μπορεί να έχει η Tesla από το δίκτυο φορτιστών της

1.852 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2024)
Δις. ευρώ κέρδους μπορεί να έχει η Tesla από το δίκτυο φορτιστών της

- Προς το παρόν μόνο τα ηλεκτρικά της Ford έχουν πρόσβαση
- Αλλες εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα ηλεκτρικά τους θα είναι συμβατά
- Η Tesla χρεώνει 30% παραπάνω τους κατόχους Ford για να φορτίσουν
- Έως και 12 δις. ετήσιου κέρδους μέχρι το 2030

Προς το παρόν μόνο τα ηλεκτρικά της Ford έχουν πρόσβαση

Το δίκτυο γρήγορων φορτιστών της Tesla είναι και επίσημα προσβάσιμο για ηλεκτρικά οχήματα που δεν προέρχονται από τα εργοστάσια του Elon Musk. Προς το παρόν μόνο οι πελάτες της Ford μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο, αλλά περισσότερες εταιρίες αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα πριν την ολοκλήρωση του 2024. Όπως φαίνεται, πολλοί αναλυτές σημειώνουν, ότι η αμερικάνικη εταιρία αναμένεται να αποκομίσει κέρδος πολλών δισεκατομμυρίων από αυτή της την κίνηση.

Αλλες εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα ηλεκτρικά τους θα είναι συμβατά

Πέρυσι μια σειρά εταιριών αποφάσισαν να κατασκευάσουν τα επερχόμενα μελλοντικά μοντέλα τους συμβατά με τους φορτιστές Tesla (NACS). Ο CEO της Ford, Jim Farley, σε ανάρτηση του στο X (πρώην twitter) δήλωσε  πως «λειτουργούν εξαιρετικά». Για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών που δεν έχουν Tesla, η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το δίκτυο έχει σαφές πλεονεκτήματα, σύμφωνα με αναφορές: είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αρκετά εκτενές.

Η Tesla χρεώνει 30% παραπάνω τους κατόχους Ford για να φορτίσουν

Σύμφωνα με την Electrek, πάντως το πλεονέκτημα αυτό δεν θα έρχεται και άνευ κόστους. Η Tesla χρεώνει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών της Ford περίπου 30% περισσότερο κατά μέσο όρο από ότι χρεώνει κάποιον που οδηγεί ένα από τα δικά της μοντέλα. Υπάρχει όμως και μια διέξοδος. Όσοι δεν έχουν Tesla μπορούν να φορτίζουν στους φορτιστές της εταιρίας και να πληρώνουν τις ίδιες τιμές με τους ιδιοκτήτες Tesla, αρκεί να εγγραφούν σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής που ανέρχεται στα 13 δολάρια (12 ευρώ).

Έως και 12 δις. ετήσιου κέρδους μέχρι το 2030

Ένας αναλυτής μιλώντας σε δημοσιογραφικά μέσα του εξωτερικού σημείωσε πως η Tesla μπορεί να κερδίζει από 6 έως και 12 δις. δολάρια ετησίως μέχρι το 2030 εάν όλα πάνε βάση σχεδίου. Aλλοι αναλυτές, δήλωσαν επίσης, πως το δίκτυο αυτό καθ΄αυτό θα φτάσει να αξίζει 10 με 20 δις. δολάρια. Μιλάμε για σημαντικούς αριθμούς που αν επαληθευτούν θα αντιπροσωπεύουν μέχρι και το 10% των συνολικών εσόδων της Tesla μέχρι το 2030.

Mercedes
VW