Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ως πρώτος πάει στην υπερειδική ο Neuville

 Σχολιάστε 
1.611 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2024)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ως πρώτος πάει στην υπερειδική ο Neuville
3 Φωτογραφίες »

- Ανέβηκε πρώτος ο Neuville στην 9η ε.δ.
- Ο Sordo έκανε «καλοκαιρινό» το Hyundai του
- Εγκατέλειψε ο Evans, σταθερά πρώτος ο Neuville μετά το τέλος της 11ης ε.δ.

Ανέβηκε πρώτος ο Neuville στην 9η ε.δ.

Η 9η ειδική διαρομή έλαβε χώρα στους Αγίους Θεόδωρους και ήταν τυχερή για τον επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών του WRC, Thierry Neuville, αφού κατάφερε να ανεβεί στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ο Sordo να χάσει χρόνο λόγω κλαταρίσματος του πίσω δεξιού ελαστικού, ενώ ο ίδιος έσπασε το σχεδόν τις μισές λαμαρίνες της δεξιάς πλευράς του αυτοκινήτου. Έχασε συνολικά περίπου 51 δευτερόλεπτα και έπεσε δεύτερος, μπροστά από τον Ogier. O Γάλλος σημείωσε και πάλι τον ταχύτερο χρόνο αλλά η διαφορά που τον χωρίζει από τους πρωτοπόρους είναι ακόμη αρκετά μεγάλη. Στην γενική ακολουθεί ο Ott Tanak, την ώρα που ο Munster, o οποίος βρισκόταν στην 5η θέση, είχε έξοδο σε χαντάκι και εγκατέλειψε.

Ο Sordo έκανε «καλοκαιρινό» το Hyundai του

Στη 10η ειδική διαδρομή, στο Λουτράκι, τα πληρώματα επέλεξαν να κινηθούν χωρίς ρίσκα. Ο Neuville ήταν φανερό πως ήθελε να ολοκληρώσει στην σημερινή μέρα στην πρώτη θέση της γενικής και για αυτό δεν προσπάθησε να πιέσει. Οι μηχανικοί της Hyundai κατάφεραν να βοηθήσουν τον Sordo και να περιορίσουν την είσοδο χώματος μέσα στο κόκπιτ του αυτοκινήτου και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, η προσπάθεια αυτή στέφθηκε από επιτυχία, με τον Ισπανό να χάνει με 4,7 δλ. από τον Neuville αλλά να παραμένει 45 δλ περίπου μπροστά από τον Ogier που παραμονεύει... Ο Tanak ήταν αυτός πάντως που κινήθηκε ταχύτερα αλλά βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Ogier.

Εγκατέλειψε ο Evans, σταθερά πρώτος ο Neuville μετά το τέλος της 11ης ε.δ.


Ακολούθησε η 11η ε.δ στους Αγίους Θεόδωρους (μήκος 25,87 χλμ.), με τον Βέλγο Thierry Neuville, να χάνει μεν 5,5 δλ. αλλά να παραμένει το φαβορί για να πάρει τους περισσότερους βαθμούς που μοιράζονται την σημερινή μέρα μετά και την υπερειδική. Ο Sordo από την άλλη έχασε πολύ χρόνο και βρίσκεται 52,6 δλ. πλέον πίσω από τον Neuville, αν και παραμένει μπροστά από τον Ogier. O Γάλλος πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην 11η ε.δ. και βρίσκεται πλέον στα 27 δλ. πίσω από τον Ισπανό. Ο Elfyn Evans είχε ατύχημα και κατέληξε ανάποδα, ωστόσο ήταν τυχερός που εκεί βρισκόντουσαν θεατές που τον βοήθησαν να πατήσει πάλι στους τέσσερις τροχούς του, με σπασπένο όμως παρμπρίζ. Στο ίδιο σημείο, ο Tanak προσπάθησε να μιμηθεί τον Evans αλλά κατάφερε να γλιτώσει.

 

 

Autotriti.gr
Autotriti.gr