Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έβαλαν V10 μοτέρ από Formula 1 μέσα σε Toyοta Supra

3.608 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2021)

Eπαγγελματίας οδηγός drift αποφάσισε να βγάζει τον 3λιτρο κινητήρα μέσα από μια Supra και να τοποθετήσει ένα V10 μοτέρ απόδοσης 730 ίππων.

Για τους τελευταίους 18 μήνες, ο επαγγελματίας οδηγός Ryan Tuerck και η ομάδα του κατασκευάζουν ένα από τα πιο «άρρωστα» αυτοκίνητα για drift που έχουν βγει ποτέ στους δρόμους. Πλέον, το αμάξι αυτό είναι έτοιμο για δράση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H αρχή έγινε με ένα V8 μέσα σε ένα GT 86

Ο Tuerck είχε γίνει γνωστός, όταν έβαλε σε ένα Toyota GT 86 έναν V8 κινητήρα 4,5 λίτρων από μία 458 Italia. Τώρα, θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να ντριφτάρει με τη δύναμη ενός V10 κινητήρα Formula 1 από την Judd μέσα σε μια Toyota Supra

O V10 αποδίδει 730 PS και στροφάρει στις 11.000 σ.α.λ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το μοτέρ, πρόκειται για έναν V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα με χωρητικότητα 4,0 λίτρα, με τον οποίο εφοδιαζόντουσαν μια σειρά από αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα Sports Racing World Cup στα τέλη του 1990 και στις αρχές του 2000. Η Judd κατασκευάζει τους ίδιους V10 κινητήρες για παραπάνω από τρεις δεκαετίες, με κάποιους από αυτούς να έχουν χρησιμοποιηθεί και στην Formula 1. To βάρος του μοτέρ είναι 145 κιλά, στροφάρει μέχρι τις 11.000 σ.α.λ και αποδίδει 730 άλογα. Η Judd υπόσχεται πως το μοτέρ μπορεί να «τρέξει» για 3.200 χλμ, χωρίς να χρειαστεί κάποιο rebuild.

Σημαντικά αλλαγμένη και η Supra

O V10 κινητήρας τοποθετήθηκε μέσα σε μία Supra, η οποία με την σειρά της έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις. Όλα τα body panels έχουν αντικατασταθεί με ανθρακόνημα, τα μετατρόχια έχουν μεγαλώσει ενώ έχουν γίνει αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Το μοτέρ, επίσης, συνεργάζεται πλέον με σειριακό κιβώτιο που στέλνει την κίνηση ξανά στους πίσω τροχούς.
 

Θα «οργώνει» η Supra με τον V10!
- To νέο μοτέρ αποδίδει 730 PS και στροφάρει στις 11.000 σ.α.λ.
- Με πάνελ από ανθρακόνημα και νέα ανάρτηση η Supra
Εσύ ποιον κινητήρα θα έβαζες μέσα στην καινούρια Supra; Τον 2JZ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
TI YOKOHAMA AGORAZO