Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έδωσε απαντήσεις ο φυγάς Carlos Ghosn

1.700 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2020)

Ο Ghosn δεν δίστασε να επιτεθεί στα στελέχη της Nissan και το δικαστικό σύστημα της Iαπωνίας κατηγορώντας τους πως συνωμότησαν για να το κλείσουν στην φυλακή. Διαβάστε τι είπε.


Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την «απόδρασή» του από την Ιαπωνία έδωσε ο Carlos Ghosn, πρώην ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας Renault-Nissan για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και τα όσα έγιναν στην Ιαπωνία με τις τοπικές Αρχές.

«Είμαι εδώ για να καθαρίσω το όνομά μου», είπε, «αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς και δεν έπρεπε ποτέ να συλληφθώ». Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι είχε υποστεί "βίαιη" μεταχείριση από τους εισαγγελείς του Τόκιο, κατηγορώντας τους ότι συνωμότησαν με την Nissan για να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Ο Ghosn επανειλημμένα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες από τους Ιάπωνες εισαγγελείς και ισχυρίστηκε πως το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας «παραβιάζει τις πιο βασικές αρχές της ανθρωπότητας». Στη συνέχεια, μίλησε για το χρόνο που πέρασε στην απομόνωση, την ανικανότητά του να δει την οικογένειά του και τις μακρές συνεδριάσεις ανάκρισης χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

«Ένιωσα ότι ήμουν ένας όμηρος σε μια χώρα που υπηρετούσα 17 χρόνια», δήλωσε ο Ghosn ο οποίος πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι του είπαν ότι θα μπορούσε να κρατηθεί στην Ιαπωνία για άλλα πέντε χρόνια πριν το δικαστήριο καταλήξει σε κάποια απόφαση. «Είμαι αθώος. Και μπορώ να το αποδείξω τώρα», δήλωσε ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να παρουσιάσει μια σειρά από έγγραφα. «Αν δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου στην Ιαπωνία, θα το βρω από κάπου αλλού», πρόσθεσε ο Ghosn.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα στελέχη της Nissan αισθάνθηκαν πως απειλούνται από τη Renault , γιατί νόμιζαν πως οι Γάλλοι θέλουν να προχωρήσουν σε μια πλήρη συγχώνευση, «δυστυχώς, δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και ορισμένοι πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούν από την επιρροή της Renault στη Nissan ήταν να απαλλαγούν από μένα».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι εισαγγελείς του Τόκυο εξέδωσαν μια ανακοίνωση λέγοντας: «Ο Ghosn έφυγε από την Ιαπωνία με παράνομο τρόπο. Οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου απέτυχαν να δικαιολογήσουν τις πράξεις του. Ο κατηγορούμενος έχει μόνο τον εαυτό του να κατηγορεί για το γεγονός ότι συνελήφθη και κρατήθηκε για περίπου 130 ημέρες, λόγω της ανάγκης να επιβληθούν όροι για την απελευθέρωσή του. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προσαγάγουμε τον κατηγορούμενο Ghosn στη δικαιοσύνη στην Ιαπωνία».

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO