ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το συγκεκριμένο σύστημα υπάρχει ήδη στη Γερμανία.

Εφαρμογή της Mercedes για πληρωμή στάθμευσης

4.850 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2020)

Μέσω εφαρμογής που φιλοξενείται στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των αυτοκίνητων της Mercedes, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να πληρώνουν για δημόσιους χώρους στάθμευσης.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπάρχει ήδη στη Γερμανία και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τώρα είναι διαθέσιμο και για τη δική τους χώρα. Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από τις εταιρίες στάθμευσης Parkopedia και EasyPark, ανιχνεύει αυτόματα πότε ένα αυτοκίνητο παρκάρει σε ένα δημόσιο πάρκινγκ, καταγράφοντας την τοποθεσία, την ώρα έναρξης, αλλά και το συνολικό κόστος.
 
Οι οδηγοί μέσω του συστήματος infotainment  χρειάζεται μόνο να επιβεβαιώσουν την έναρξη της περιόδου στάθμευσής τους, ενώ όταν ο οδηγός επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και ξεκινήσει, ένα μήνυμα στην οθόνη θα του ζητήσει να τερματίσει τη διαδικασία. Οι πληρωμές συνδέονται με τους λογαριασμούς των οδηγών στην εφαρμογή MercedesPay, και παράλληλα εκδίδουν ηλεκτρονικές αποδείξεις.
 
Το σύστημα αυτή τη στιγμή έχει πάρει «σάρκα και οστά» σε 200 τοποθεσίες στη Γερμανία και όπως φαίνεται αναπτύσσεται και σε άλλες ευρωπαϊκές τοποθεσίες.
 
Σχολιάζοντας το λανσάρισμα του συστήματος στάθμευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της EasyPark, Johan Birgersson, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η προσθήκη της τελευταίας τεχνολογίας στα αυτοκίνητα εξοικονομεί χρόνο και βοηθά τους χρήστες να κάνουν ευκολότερη την όλη διαδικασία».

Mercedes
Citroen