Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το επαναστατικό και ταχύτατο ηλεκτροκίνητο της NanoFlowcell.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το επαναστατικό και ταχύτατο ηλεκτροκίνητο της NanoFlowcell.

Εκπέμπει μόνο νερό!

3.284 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2017)

Ένα εντυπωσιακό και ταχύτατο ηλεκτροκίνητο, τόσο πρωτοποριακό που προβληματίζει.

Η Nanoflowcell παρουσίασε στη Γενεύη ένα πρωτότυπο το οποίο εκπέμπει μόνο νερό. Το Quant 48Volt υπόσχεται καταιγιστικές επιδόσεις χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 751 hp. Επιτυγχάνει το 0-100 km/h σε 2.4 s και η τελική του φτάνει τα 300 km/h. Το εντυπωσιακό είναι ότι η αυτονομία του φτάνει τα 1000 km και αυτό, λόγω των επαναστατικών μπαταριών ροής που χρησιμοπποιεί για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επαναστατική του τεχνολογία αντικατοπτρίζεται και στη φουτουριστική του σχεδίαση.

Η επαναστατική του τεχνολογία αντικατοπτρίζεται και στη φουτουριστική του σχεδίαση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Δείτε περισσότερα νέα στο AutoΤρίτη

Οι μπαταρίες ροής αποτελούνται από δύο δοχεία 200 λίτρων που περιέχουν ηλεκτρολύτες, θετικά φορτισμένους στο ένα και αρνητικά φορτισμένους στο άλλο. Αυτοί οι ηλεκτρολύτες οδηγούνται με τη βοήθεια μιας αντλίας σε μία μεμβράνη και αντιδρούν παράγοντας ηλεκτρισμό ο οποίος αποθηκεύεται στις μπαταρίες που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ηλεκτρικό κινητήρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι, παρΆ ότι είναι ηλεκτρικό, δε χρειάζεται φόρτιση αλλά μόνο μια αντικατάσταση του ηλεκτρολύτη εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι οι πολύ μεγάλοι χρόνοι φόρτισης.

Όλη αυτή η τεχνολογία αντανακλάται και στη φουτουριστική σχεδίασή του καθώς ξεκινάει με πολύ έντονη κλίση στο εμπρός παρμπρίζ, συνεχίζει με την οροφή σε σχήμα διπλής φούσκας ενώ οι καμπύλες συνεχίζονται και στο πίσω παρμπρίζ. Οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω (Gullwing) προσφέρουν πρόσβαση και στις δύο σειρές καθισμάτων. Τέλος, στη θέση του πίνακα οργάνων έχει χρησιμοποιηθεί οθόνη.

Το μόνο ερώτημα γύρω από το Quant 48Volt είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο δίκτυο από το οποίο να μπορεί να εφοδιαστεί κάποιος τους ηλεκτρολύτες που απαιτούνται, οι οποίοι κατά βάσην είναι νερό με μεταλλικά άλατα. Είναι το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα αυτοκίνητα υδρογόνου, μόνο που στην περίπτωση του υδρογόνου υπάρχει η στήριξη μεγάλων κατασκευαστών όπως η Honda, η Hyundai και η Toyota.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Autotriti.gr