Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έκρηξη στις πωλήσεις αυτοκινήτων προβλέπει ο CEO της VW

1.816 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

Πεπεισμένος πως ο όμιλος VW πρέπει να ετοιμαστεί, ώστε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι ο CEO του VW Group, κ. Herbert Diess.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Group, Herbert Diess, προβλέπει ότι η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα θα σημειώσει σημαντική αύξηση σε όλο τον κόσμο το τελευταίο εξάμηνο του 2021, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυτή την στιγμή λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας σε στελέχη κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνεδρίασης, ο Diess είπε στους διευθυντές του ότι πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάκαμψη της ζήτησης στην αγορά. «Ανυπομονώ για το 2021 και αναμένω ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν και θα ολοκληρωθούν τα προγράμματα εμβολιασμού», δήλωσε ο Diess, σύμφωνα με το Bloomberg. «Τότε θα είναι η στιγμή που περιμένω τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σημαντική ανάκαμψη» πρόσθεσε.

Η Volkswagen έπεσε στη δεύτερη θέση πίσω από την Toyota στις παγκόσμιες πωλήσεις πέρυσι, αλλά κατάφερε να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από oτι η Tesla στην Ευρώπη και τώρα προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη προώθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ο γερμανικός όμιλος θα προσφέρει σε όλες τις αγορές νέα μοντέλα όπως το ID.4, το Skoda Enyaq, το Audi E-Tron GT, καθώς και περισσότερες εκδόσεις του Audi E-Tron και της Porsche Taycan. Ο Diess είπε τον περασμένο μήνα ότι ο Όμιλος VW αναμένει να πουλήσει περίπου 600.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος και οι πωλήσεις του ID.4 θα αντιπροσωπεύουν 150.000 από αυτές.
 

Toyota
KIA VANS IAA