Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Hyundai πρέπει να δώσει περίπου 9 δις ευρώ για να εξαγοράσει το σύνολο του FCA Group.

Eξαγοράζει την Fiat η Hyundai;

4.201 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2017)

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα στην Ν.Κορέα ότι η Hyundai εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εξαγοράσει το FCA Group και να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Συμφωνείτε με την κίνηση αυτή;

Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πώληση του FCA Group. Τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως η Hyundai σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για να εξαγοράσει τον όμιλο και να γίνει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Κορεάτες αναλυτές έχουν δημοσιεύσει μελέτες πως η Hyundai θα μπορούσε να επωφεληθεί σημαντικά από μια τέτοια εξαγορά, αυξάνοντας αλματωδώς τις πωλήσεις της σε Ευρώπη και Αμερική.
Ο Κορεάτης αναλυτής Lee Jae-Il δήλωσε: « Φαίνεται πως η Hyundai είναι καλή υποψήφια και ότι πρέπει να εξαγοράσει μια εταιρεία για να αντιμετωπίσει όσο πιο δυναμικά μπορεί την κρίση που υπάρχει στην κινέζικη και αμερικάνικη αγορά. Στο παρελθόν είχε κάνει κίνηση και η Great Wall Motors για την Jeep αλλά τώρα φαίνεται πως η Hyundai είναι πιο πιθανός αγοραστής».
 
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Hyundai πρέπει να δώσει περίπου 9 δις ευρώ για να εξαγοράσει το σύνολο του FCA Group. Aν όμως μάρκες όπως  Μaserati, Αlfa Romeo και Μagneti Marelli δεν συμπεριληφθούν στην συμφωνία το ποσό αναμένεται να κατέβει στα 4,5 δις.

Ωστόσο, πηγές από το κορεάτικο στρατόπεδο αναφέρουν ότι ίσως να μην είναι η κατάλληλη κίνηση για την Hyundai γιατί η γκάμα της Fiat δεν ταιριάζει με αυτήν της νοτιοκορεάτικης φίρμας.

Toyota
KIA VANS IAA