Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έρχεται απόσυρση! Προς επιδότηση υβριδικών & ηλεκτρικών

15.374 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2021)

Το ενδεχόμενο νέου τύπου απόσυρσης μέσω της παροχής επιπλέον κινήτρων αντικατάστασης των οχημάτων με κινητήρες καύσης από υβριδικά και ηλεκτρικά σκέφτεται έντονα η ελληνική κυβέρνηση.

Νέες διατάξεις που θα ενισχσύσουν τα κίνητρα των οδηγών Ι.Χ., των ιδιοκτητών ταξί και των εταιρειών προκειμένου να αποσύρουν τα συμβατικά οχήματά τους, εξετάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα της Δευτέρας» οι διατάξεις αυτές θα συμπεριληφθούν στο νέο κλιματικό νόμο ώστε στη συνέχεια με επιμέρους υπουργικές αποφάσεις να μπορούν να ενεργοποιούνται τα κίνητρα, ανά κατηγορία ιδιοκτητών οχημάτων. Ουσιαστικά θα πρόκειται για νέου τύπου απόσυρση προκειμένου το κοινό να στραφεί στα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Μάλιστα το ελληνικό Μέσο υπογραμμίζει πως το πλαίσιο του κλιματικού νόμου αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του Οκτωβρίου, ενώ σημειώνει ότι το πρόγραμμα κινήτρων για την ηλεκτροκίνηση θα τρέχει μέχρι το 2030.
 
Επιπρόσθετα, για τα έτη 2022 και 2023 η κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει ακόμα πιο βελτιωμένο το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που από τον Αύγουστο του 2020 βρίσκεται σε ισχύ, θέλοντας έτσι να πείσει ακόμα περισσότερους για να στραφούν σε «πράσινες» λύσεις κινητικότητας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN