Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών θα κατασκευάσει η VW

1.692 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2021)

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει έξι νέα εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη, όπου θα παράγονται οι νέας τεχνολογίας μπαταρίες που αναπτύσσει.


Κινήσεις για να γίνει μαζικότερη η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ταυτόχρονα να μειωθεί η τιμή τους κάνει το Volkswagen Group.

O Herbert Diess, CEO του VW Group, παρουσίασε τα σχέδια της φίρμας για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων σε εκδήλωση της φίρμας, όπου και δήλωσε: «O ηλεκτρισμός έχει κερδίσει τον αγώνα. Είναι η μόνη λύση για γρήγορη μείωση των εκπομπών. Είναι ο βασικός πυλώνας της μελλοντικής στρατηγικής της Volkswagen και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την pole position στις εξελίξεις».

Ο γερμανικός όμιλος αναπτύσσει μπαταρίες με νέα αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιούνται στο 80% των μοντέλων της από το 2023 και έπειτα. Το πρώτο μοντέλο που θα λάβει τη νέα τεχνολογία θα είναι το αυτοκίνητο που θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα Artemis που κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Audi. O Τhomas Schmall, επικεφαλής του ομίλου στο τομέα της τεχνολογίας δήλωσε: «Σκοπεύουμε να μειώσουμε το κόστος και την περιπλοκότητα της μπαταρίας και ταυτόχρονα να αυξήσουμε την αυτονομία και την απόδοσή της. Θα μειώσουμε το κόστος των μπαταριών έως και 50%».

Η VW εστιάζει επίσης στην παραγωγή solid-state μπαταριών που έχουν πιο μικρό βάρος και μπορούν να φορτίζουν πιο γρήγορα. Η εταιρεία θέλει να μεταφέρει την παραγωγή τους στα εργοστάσιά της και για αυτό θέλει να κατασκευάσει έξι υπέρ-εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη από το 2030. Τα πρώτα δύο εργοστάσια θα κατασκευαστούν σε Σουηδία και Γερμανία, ένα θα φτιαχτεί στην Νότια Ευρώπη και ένα στην Ανατολική. Για τα υπόλοιπα δύο εργοστάσια, δεν έχει γίνει κάτι γνωστό για το μέρος στο οποίο θα κατασκευαστούν.
 

FORD
OPEL