Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Hiroto Saikawa.

Εκτός Νissan o Saikawa

1.509 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης της Nissan. Σειρά είχε ο αναπληρωτής CEO και δεξί χέρι του Carlos Ghosn επί δεκαετίες, κ. Hiroto Saikawa.

Το ότι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa, που βαρύνεται με μια σειρά από καταγγελίες παραπτωμάτων, θα παραιτηθεί αυτό το μήνα και ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Yasuhiro Yamauchi, θα λειτουργήσει ως προσωρινός CEO, όσο η εταιρεία ψάχνει το νέο της «αφεντικό», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Νissan, Yasushi Kimura.

Τα σχόλια του Kimura ήρθαν σαν αποτέλεσμα της εσωτερικής έρευνας του συμβούλιου της εταιρείας σχετικά με τα παραπτώματα που ήταν η αιτία να συλληφθεί ο Ghosn. Όσο περνούσε ο χρόνος το πεδίο έρευνας επεκτάθηκε και ελέγχθηκαν και οι αποφάσεις που πήρε ο Saikawa κατά το ίδιο διάστημα. Τα αποτελέσματα της εσωτερικής αυτής έρευνας αποκάλυψαν πως ο Hiroto Saikawa προέβη σε μια σειρά από κινήσεις διαχειριζόμενος μετοχές της εταιρείας με απώτερο σκοπό να αυξήσει την αποζημίωσή του όταν αυτός απομακρυνθεί. 

O Saikawa δήλωσε πρόσφατα ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί και το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ομόφωνα ότι είναι καλύτερο να δράσει άμεσα στο θέμα αυτό. Με την φυγή του, η Nissan θέλει να ξεκινήσει μια νέα εποχή και να αφήσει πίσω της όλα τα βαρίδια της διοίκησης του Carlos Ghosn, αφού ο μέχρι πρότινος αναπληρωματικός CEO ήταν πιστός συνεργάτης του Ghosn για δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Saikawa δήλωσε πως είναι δυσαρεστημένος που δεν πρόλαβε να βάλει «τάξη» σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν την εταιρεία, πριν παραδώσει την διεύθυνση στον διάδοχό του. Η Nissan βρίσκεται σε αναζήτηση CEO του, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ήδη έχουν γίνει oι πρώτες επαφές.
 

Hyundai
PEUGEOT