Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ελλάδα: Ετοιμάζεται το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο για Πειραιά-Αίγινα

Ελλάδα: Ετοιμάζεται το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο για Πειραιά-Αίγινα

2.420 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2022)

Ηλεκτρικά θα μετακινούνται από τον Πειραιά στην Αίγινα και το Αγκίστρι οι Έλληνες πολίτες, αφού οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού πλοίου ξεκίνησαν!

Ηλεκτρικά και τα πλοία!

Η ηλεκτροκίνηση κατακλύζει ήδη τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο μέσα στα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα αυτό την ακτοπλοΐας και η Ελλάδα δε θα μπορούσε να απουσιάζει!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνεργασία Saronic Ferries με C-Job Naval Architects

Όπως έγινε γνωστό η ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Saronic Ferries επέλεξε την εταιρεία σχεδιασμού και μηχανικής πλοίων C-Job Naval Architects με έδρα την Ολλανδία για να αναπτύξει το σχεδιασμό του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στην Ελλάδα! Μάλιστα η C-Job έχει παραδώσει ήδη ένα αρχικό σχέδιο στη Saronic Ferries.

Πρώτο ταξίδι το 2026

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο μηδενικών εκπομπών ρύπων έχει χωρητικότητα 800 επιβατών και θα διαθέτει μια ποικιλία βιώσιμων πτυχών, συμπεριλαμβανομένης της πλήρως ηλεκτρικής πρόωσης, ενώ θα επαναφορτίζεται στο λιμάνι του Πειραιά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές στο λιμάνι. Το σκάφος αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο το 2026, πλέοντας μεταξύ του Πειραιά και των νησιών Αίγινα και Αγκίστρι.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS