Αν και ξεκίνησε μόλις το Φεβρουάριο του 2012, το εργοστάσιο της Dacia στην Ταγγέρη του Μαρόκο κατασκεύασε το εκατομμυριοστό μοντέλο του, ένα Lodgy απόχρωσης Azurite Blue.
Ένα εκατομμύριο Dacia
Περισσότερα από τα μισά Dacia που φτιάχνονται κάθε χρόνο, προέρχονται από το Μαρόκο. Δείτε πώς η μονάδα πρότυπο της Ταγγέρης, κατασκεύασε σε πέντε μόλις χρόνια, ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Εκεί στο Μαρόκο, που η ανάπτυξη έχει ήδη πάει…
Στην Ταγγέρη βρίσκεται η μεγαλύτερη μονάδα νότια της Μεσογείου, καθώς εκεί σε δύο γραμμές παραγωγής, φτιάχνονται ετησίως 340.000 οχήματα. Μάλιστα, στο Μαρόκο η Dacia έχει και άλλο εργοστάσιο, στην Καζαμπλάνκα.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Λόγος γίνεται για ένα Dacia Lodgy απόχρωσης Azurite Blue, το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της μονάδας στην Ταγγέρη του Μαρόκο, η οποία λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2012.
Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν φτιαχτεί εκεί 474.840 αντίτυπα του Sandero, 320.078 Dokker και 193.181 Lodgy. Τα αυτοκίνητα αυτά εξάγονται σε 37 αγορές όλου του πλανήτη.
Μάλιστα, η μονάδα που εκτείνεται σε ένα χώρο 300 εκταρίων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική του πολιτική. Σε όρους CO2 είναι μηδενικών εκπομπών, ενώ πάνω από το 90% των ενεργειακών του αναγκών προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.
Χάρη στη βιομάζα που ζεσταίνει τη μονάδα αλλά και στο πρόγραμμα που μειώνει την κατανάλωση, εξοικονομούνται 100.000 τόνοι CO2 ετησίως. Με τη βοήθεια της ανακύκλωσης, χρησιμοποιείται λιγότερο νερό κατά 70%.
Στην Ταγγέρη, λοιπόν, βρίσκεται η μεγαλύτερη μονάδα νότια της Μεσογείου, καθώς εκεί σε δύο γραμμές παραγωγής, φτιάχνονται ετησίως 340.000 οχήματα. Μάλιστα, στο Μαρόκο η Dacia έχει και άλλο εργοστάσιο, στην Καζαμπλάνκα. Οι δύο μονάδες μαζί, είναι υπεύθυνες για περισσότερα από τα μισά Dacia που φτιάχνονται κάθε χρόνο.
Στο Μαρόκο της Αφρικής βγάζουν Ντάτσια το εγκαινιάζουν και το γιορτάζουν και μεις εδω εγκαινιάζουμε τα καινουρια διοδια του μπομπολα....άραγε τι αυτοκίνητο να διαλέξω γερμανικό ή γιαπωνεζικο.....καλημέρα ελλαδα
Είναι από τις ειδήσεις που διαβάζεις και σε πιάνει μια θλίψη για τη χώρα σου, όχι για την κατάσταση που βρίσκεται, αλλά γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πάει μπροστά, δυστυχώς ...