Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Tο e-tron GT (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, όπως η Porsche Taycan Turbo S.

Έναρξη παραγωγής για το Audi e-tron GT

1.998 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2020)

Το Audi e-tron GT μπορεί να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί στην τελική του μορφή, ωστόσο η φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του. Το μοντέλο γίνεται το πρώτο ηλεκτρικό της φίρμας που κατασκευάζεται εντός Γερμανίας.


Την παραγωγή του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Γερμανία ξεκίνησε η Αudi, αφού το e-tron GT μπήκε στις γραμμές του εργοστασίου Neckarsulm, πριν ακόμα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

H Audi ανακοίνωσε: «Αυτό είναι το εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται επίσης οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των A6, A7 και A8. Με το Audi E-Tron GT, παράγουμε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα κατασκευαστεί σε γερμανική τοποθεσία παραγωγής και, συνεπώς, κάνουμε ένα ακόμη τεράστιο βήμα προς το μέλλον».

Tο e-tron GT (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, όπως η PorscheTaycan Turbo S. Ο συνδυασμός αυτός στο μοντέλο προ-παραγωγής προσφέρει ισχύ 598 ίππων, τα οποία σε λειτουργία overboost φτάνουν τα 646 άλογα και συνδυάζονται με 830 Nm ροπής. Μετά το λανσάρισμα του μοντέλου με τα δύο μοτέρ, είναι πιθανό να ακολουθήσει και μία πιο ισχυρή έκδοση με τρεις ηλεκτροκινητήρες η ισχύς της οποίας θα φτάνει περίπου τους 700 ίππους.
 
Από κει και πέρα το RS e-tron GT θα εξοπλίζεται με μπαταρία 93.4 kWh, η καθαρή χωρητικότητα της οποία θα φτάνει τα 83,7 kWh. Το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Ο αντίπαλος του Tesla Model S είναι προγραμματισμένο να κάνει την πλήρη παρουσίαση αργότερα φέτος, προτού αρχίσει να πωλείται την επόμενη άνοιξη, με τιμή ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή της Porsche Taycan.
 

fiat
LEASING COURIER VS CITAN