Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τελικά η Tesla είναι μία μάρκα εκτός πραγματικότητας ή απλώς πολύ μπροστά από την εποχή της;

Τελικά η Tesla είναι μία μάρκα εκτός πραγματικότητας ή απλώς πολύ μπροστά από την εποχή της;

Εκτός εποχής η Tesla;

8.198 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2016)

Τι μπορεί να μας νοιάζει το τι κάνει μία μικρή αμερικανική μάρκα που παράγει ακριβά μοντέλα για λίγες αγορές, όταν όλα τους είναι ηλεκτρικά;

Η Tesla είναι μία μικρή αμερικανική μάρκα, που παράγει ακριβά, ηλεκτρικά μοντέλα για λίγες

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

αγορές και φυσικά όχι για την Ελλάδα. Μήπως αυτό σημαίνει πως η Tesla είναι μία εταιρεία εκτός πραγματικότητας ή αντιθέτως πως δείχνει το μέλλον;

Η Tesla έχειστη γκάμα της μόλις τρία μοντέλα. Το γνωστότερο, Tesla S είναι ένα τετράθυρο κουπέ επιδόσεων, στα μέτρα της Mercedes S-Class, ενώ το σχετικά καινούργιο SUV της μάρκας πέφτει κοντά στο Audi Q5. To άρτι ανακοινωθέν Model 3 είναι κοντά στην BMW Σειρά 3.

Και μέσα σε λίγες λέξειςγίνεται εμφανές πως η Tesla όχι μόνο είναι αμερικανική, ηλεκτρική και περιορισμένης παραγωγής, αλλά καιpremium. Οπότε τι μας νοιάζει;

Μας νοιάζει γιατί νοιάζειολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Tesla είναι η Apple τηςαυτοκίνησης. Όπως η Apple μπήκε στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας με μία τεχνολογία που δεν ήταν νέα,αλλά την τελειοποίησε και «καπέλωσε» με αυτήν ολόκληρη την αγορά, έτσι και η Tesla παράγειηλεκτρικά αυτοκίνητα, που δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά φαίνεται ότι θαπαρασύρει μαζί της τους πάντες. Κι όπως όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητώντηλεφώνων έσπευσαν να κάνουν το ίδιο με την Apple, έτσι και στα αυτοκίνητα, οι μεγάλοι κατασκευαστές κοιτούν προσεκτικά καιετοιμάζονται.

Τα αυτοκίνητα της Tesla μπορείνα μην τα δούμε και ποτέ στην Ελλάδα, σίγουρα όμως θα δούμε αυτά που θαπαραχθούν για να τα αντιγράψουν. Και αυτό έχει σημασία. Βλέπεις το ηλεκτρικόαυτοκίνητο είναι ακόμη εξωτικό, καθόλου ρεαλιστικό και τελικά ανήκει στοπεριθώριο. Όχι όμως στα μάτια της Tesla. Με σχεδιαστή της τονάνθρωπο πίσω από τα πολύ πετυχημένα μοντέλα της Mazda και της General Motors, η Tesla παντρεύειτο «συμβατικό» με το ηλεκτρικό. Επενδύει τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση καιτις μπαταρίες και έχει αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει σε ηλεκτρικόαυτοκίνητο.

Ακόμη πιο σημαντικά η Tesla κινείτα νήματα της σχεδίασης, αφού κάνει το φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητοπραγματικότητα, πιέζοντας τις άλλες μάρκες να υιοθετήσουν τις γραμμές της καιτα σχεδιαστικά της στοιχεία που γίνονται της μόδας.

Αν δεν ξέρετε λοιπόν την Tesla, καλό είναι να την μάθετε και να την παρακολουθείτε. Ότι κάνει, θα τοκάνουν αργά ή γρήγορα και οι άλλοι.

Ποιος θα είναι πρώτοςόμως; Η BMW έχει ήδη λανσάρει τη δική της ηλεκτροκίνητη γκάμα, η Toyota είναι πολύ μπροστά στα υβριδικά, η GM και η Opelδιαθέτουν δύο μοντέλα ήδη, και οι Γάλλοι ετοιμάζουν τη δική τους αντεπίθεση.

Εσείςτην ξέρετε την Tesla; Και πόσο παρακολουθείτε τις εξελίξεις σταηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα; Σας έχει απασχολήσει το αν και το πότε θα έρθουν στην Ελλάδα; Και τελικάπως βλέπετε την ηλεκτροκίνηση συνολικά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

HUYNDAI
skoda