Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Το μοντέλο που βλέπουμε οραματίστηκαν μαθητευόμενοι της εταιρείας.

Εορταστικό Audi RS6 GTO για τα 40 του quattro

2.314 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2020)

Η Audi γιορτάζει τα 40 χρόνια από το ερχομό του quattro και στο πλαίσιο των εορτασμών παρουσίασε το Audi RS6 GTO.

Πριν από λίγες ημέρες η Audi έχει κάνει τα αποκαλυπτήρια μίας ειδικής-εορταστικής έκδοσης του TT RS, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 μονάδες, λόγω της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την άφιξη του quattro. Σήμερα η μάρκα προχώρησε σε μία ακόμα επετειακή κίνηση μέσω της παρουσίασης του Audi RS6 GTO.
 
Το μοντέλο που βλέπουμε οραματίστηκαν μαθητευόμενοι της εταιρείας, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, March Lichte. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε το RS6 GTO εκτός από το αγωνιστικό στυλ, διακρίνεται από την πλευρική εξάτμιση όπως ακριβώς στο αγωνιστικό αυτοκίνητο του 1989. Φυσικά τροποποιημένο είναι και το εσωτερικό το οποίο έχει λάβει ένα πλήρες roll cage, ενώ τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές, εάν το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί, αφού οι εικόνες μοιάζουν περισσότερο με σχέδια. Ωστόσο δεν αποκλείεται η Audi να έχει δημιουργήσει τουλάχιστον ένα πρωτότυπο.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το βραχύβιο 90 quattro IMSA GTO αγωνίστηκε μόνο το 1989 και χρησιμοποίησε έναν πεντακύλινδρο κινητήρα 2,2 λίτρων με έναν μεγάλο τούρμπο ΚΚΚ έχοντας ροπή 720 Nm. Η τελική ταχύτητα έφτανε τα 310 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα γίνονταν σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Peugeot - Toyota
NISSAN