Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το πρώτο βήμα για την επέκταση της Αττικής Οδού σε Ραφήνα και Λαύριο έγινε.

Επεκτείνεται η Αττική Οδός

1.952 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2018)

Το πρώτο βήμα για την επέκταση της Αττικής Οδού σε Ραφήνα και Λαύριο έγινε, καθώς η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου θα ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών.

Μία σειρά από μελέτες έργων μέσα στις οποίες βρίσκεται και η επέκταση της  Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα και Λαύριο αναμένεται να ξεκινήσουν, καθώς η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου, ανέλαβε αδαπάνως για το δημόσιο, την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και ερευνών για τα έργα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
 
Συγκεκριμένα μέρος των επεκτάσεων της Αττικής Οδού αποτελούν οι συμπληρώσεις στον Α.Κ. Λεονταρίου, ο σταθμός μετεπιβίβασης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορωπίου, οι μελέτες επέκτασης Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Ραφήνα, οι μελέτες επέκτασης προαστιακού Σιδηρόδρομου προς Ραφήνα και την οδική σύνδεση Αεροδρόμιο – Ραφήνα, οι μελέτες για τις εργασίες επέκτασης του προαστιακού Σιδηρόδρομου προς Λαύριο και την αναβάθμιση του οδικού άξονα Σταυρού – Λαυρίου και οι μελέτες για συμπληρωματικά έργα λιμένα Λαυρίου.
Ωστόσο η Αττική Οδός μαζί με τη δέσμευση για την εκπόνηση των μελετών, πήρε ως αντάλλαγμα τη διετή παράταση της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης που λήγει το 2024, κάτι το οποίο γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Εάν έβγαιναν διαγωνισμοί για μικρές επεκτάσεις, δεν θα προσέλκυαν ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πρόκειται για μικρά τμήματα. Όμως, εάν ενταχθούν στις υφιστάμενες συμβάσεις, τότε θα κατασκευαστούν».

Hyundai
Ford