Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το εν λόγω εργοστάσιο θα είναι το δεύτερο της Hyundai στη Ρωσία.

Επεκτείνεται η Hyundai, αγόρασε εργοστάσιο της GM

2.850 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2020)

Ο Όμιλος Hyundai διευρύνει ακόμα περισσότερο τον κύκλο εργασιών του, με τον κορεατικό όμιλο να προχωρά στην εξαγορά του εργοστασίου της General Motors στην Ρωσία!

Ένα ακόμα εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων έκανε δικό του ο Όμιλος Hyundai Motor, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά ενός εργοστασίου της General Motors που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το γεγονός επιβεβαίωσε και με δηλώσεις της η εκπρόσωπος της μάρκας, Yulia Tikhonravova, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.
 
Το νέο εργοστάσιο της Hyundai με δυνατότητα παραγωγής περίπου έως 100.000 οχημάτων ετησίως, κατασκευάστηκε στο Shushary, ένα προάστιο της Αγίας Πετρούπολης το 2008 από την General Motors. Όμως το 2015 έκλεισε ως μέρος της απόφασης της GM να μειώσει τις διεθνείς της δραστηριότητες. Έτσι η Hyundai αποφάσισε να το αξιοποιήσει κλείνοντας τη συμφωνία για την εξαγορά του στις αρχές του Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε η Tikhonravova.
 
«Αν μιλάμε για το εργοστάσιο στο Shushary, ναι, είναι πράγματι το δεύτερο εργοστάσιό μας στη Ρωσία, τώρα εργαζόμαστε για πιθανά σενάρια για τη χρήση αυτού του περιουσιακού στοιχείου», δήλωσε για το θέμα ο Alexey Kalitsev, επικεφαλής της Hyundai στη Ρωσία.
 
Η Hyundai και η Kia διαθέτουν ήδη ένα εργοστάσιο στη Ρωσία με ικανότητα παραγωγής άνω των 200.000 οχημάτων ετησίως, τη στιγμή που οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες πέρυσι πούλησαν περισσότερα από 400.000 οχήματα στη Ρωσία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πότε θα βάλει και πάλι μπροστά τις μηχανές η εν λόγω εγκατάσταση, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως παρά την πανδημία ο όμιλος Hyundai συνεχίζει τις επενδύσεις του, στοχεύοντας σε ακόμα περισσότερες πωλήσεις για το 2021 που έρχεται.

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL