Τιμές με Leasing
Επεκτείνεται το περιβαλλοντικό «χαράτσι» και στα Euro 5b οχήματα

Επεκτείνεται το περιβαλλοντικό «χαράτσι» και στα Euro 5b οχήματα

3.444 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2022)

Περιβαλλοντικό «χαράτσι» ύψους 1.000 ευρώ θα πληρώνουν πλέον και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προδιαγραφών Euro 5b!

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Ακόμα ένα χαράτσι επιβλήθηκε στα παλαιά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία εισάγονται από το εξωτερικό και ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έπειτα από τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επεκτείνεται το χιλιάρικο από τα Εuro 5a και στα Εuro 5b

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή, το περιβαλλοντικό τέλος των 1.000 ευρώ το οποίο ίσχυε για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα Εuro 5a, πλέον επεκτείνεται και για τα οχήματα προδιαγραφών ρύπων Εuro 5b. Μάλιστα το νέο «χαράτσι» δεν αφορά αποκλειστικά τα ΙΧ, αλλά περιλαμβάνει και τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους. Στην ουσία πρόκειται για οχήματα ηλικίας 8 έως 11 ετών, τα οποία είχαν πρώτη άδεια κυκλοφορίας στο διάστημα μεταξύ των ετών 2011 έως 2014.

Αυτά τα μοντέλα απαλλάσσονται

Τα μοναδικά οχήματα τα οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους των 1.000 ευρώ είναι αυτά που έχουν δήλωση άφιξης (Δ.Α.Ο.) ή δηλωτικά εισαγωγής, πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής τροπολογίας. Παράλληλα εξαίρεση αποτελούν και τα ιστορικά οχήματα, ηλικίας 30+ ετών. Συνέχεια του άρθρου >>>
KINOYMAI HLEKTRIKA 3
SAILUN KAINOTOMIA