Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Επένδυση μαμούθ από εταιρεία μαναβικής για αυτόνομο delivery

Επένδυση μαμούθ από εταιρεία μαναβικής για αυτόνομο delivery

1.641 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2021)

Μια από τις πιο γνωστές εταιρίες αγοράς οπωρολαχανικών της Βρετανίας θέλει να κάνει τις διανομές της αυτόνομες και επενδύει 13,6 εκατομμύρια στην αυτόνομη οδήγηση.

Επένδυση πολλών εκατομμυρίων

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η βρετανική ανερχόμενη εταιρία Wayve ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και την χρήση καμερών. Πάνω σε αυτή την τεχνολογία όμως, η Grocer μια εταιρία online αγορών οπορολαχανικών, έρχεται να κάνει επένδυση ύψους 13,6 εκατομμυρίων, ώστε να εξασφαλίσει την αποκλειστική συνεργασία. Η Grocer σκέφτεται να τοποθετήσει όλο τον εξοπλισμό της Wayve στα οχήματα διανομής της. Στόχος της είναι να διανέμει και να παραδίδει τα προϊόντα της στους πελάτες αυτοματοποιημένα με την βοήθεια της  αυτόνομης οδήγησης.
 

Η αυτόνομη οδήγηση είναι η λύση

Η ίδια εταιρία έχει επενδύσει ξανά στο παρελθόν σε παρόμοιες εταιρίες, όπως η Oxbotica. Φαίνεται πως η αυτόνομη οδήγηση και η ανάπτυξη τεχνολογιών γύρω από αυτήν θα λύσει τα χέρια μεγάλων εταιριών διανομής με υπεράριθμους στόλους. 


Στο «παιχνίδι» και η General Motors

Ένας άλλος κολοσσός του ίδιου χώρου, θέλει να κερδίσει στον αγώνα των εξελίξεων και δεν είναι άλλη από την Walmart, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με την General Mototrs για παρόμοιες εφαρμογές.

Πως σας φαίνεται σαν εξέλιξη; Είναι η αυτόνομη οδήγηση το μέλλον στην διανομή και μετακίνηση προϊόντων ή απλά ένα ρίσκο; Και τελικά, τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην οικονομία και τις θέσεις εργασίας στις διανομές κατά την γνώμη σας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD
LINGLONG SPORT MASTER 5 PRAGMATA