Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Όλα τα A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q7, Q8 και τα e-tron μοντέλα που κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2019 εξοπλίζονται με το σύστημα Audi Traffic Light Information.

Τα Audi δεν ξέρουν τι πάει να πει κόκκινο φανάρι!

1.808 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2020)

Έως 15% μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου μέσω των δύο συστημάτων που ανέπτυξε η Αudi πάνω στην «επικοινωνία» των αυτοκινήτων της με τους σηματοδότες της πόλης του Ντίσελντορφ.


Δυο νέες τεχνολογίες υιοθετεί πλέον το σύστημα Audi Traffic Light Information. Η πρώτη και πιο σημαντική λέγεται Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA) και η δεύτερη έχει την ονομασία Time-to-Green.

Η τεχνολογία Green Light Optimized Speed Advisory έχει δύο λειτουργίες. Πρώτον, μπορεί να υπολογίζει την ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινούνται οι οδηγοί για να περάσουν με πράσινο όσο περισσότερους σηματοδότες μπορούν κατά την διαδρομή τους ενώ, κατά δεύτερο λόγο, ενημερώνει τον οδηγό 250 μέτρα πριν φτάσει σε κάποιο φανάρι κατά πόσο πρέπει να μειώνει ταχύτητα για να περάσει την διασταύρωση, χωρίς να χρειαστεί να ακινητοποιήσει το όχημα του λόγω ερυθρού σηματοδότη.

Η δεύτερη λειτουργία Time-to-Green δείχνει στον οδηγό πόσα δευτερόλεπτα απομένουν μέχρι ο κόκκινος σηματοδότης να γίνει πράσινος. Η Audi υποστηρίζει ότι με τα εάν οι οδηγοί πάρουν υπόψη τις συμβουλές των συστημάτων αυτών, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί έως και 15%.

Όλα τα A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q7, Q8 και τα e-tron μοντέλα που κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2019 διατίθενται με το σύστημα Audi Traffic Light Information, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή οι λειτουργίες Green Light Optimized Speed Advisory και Time-to-Green είναι συνδεδεμένες μόνο με τους σηματοδότες της πόλης του Ντίσελντορφ.
 

ford
Autotriti.gr