Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Επίσημο: Τον Αύγουστο τα αποκαλυπτήρια της νέας EQS

2.067 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Αντίστροφα μετράμε για την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της EQS, με την Mercedes να γνωστοποιεί πως η επίσημη παρουσίασή της θα ξεκινήσει τον προσεχή Αύγουστο. Συμβατή με δυνατότητα Plug & Charge η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα.


Περισσότερες λεπτομέρειες για επιμέρους δυνατότητα αλλά και για την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας EQS ανακοίνωσε η Mercedes. Η γερμανική μάρκα συνεχίζει το παζλ του εξηλεκτρισμού της και τον προσεχή Αύγουστο, η EQ οικογένεια θα αποκτήσει ίσως το πιο... επιφανές μέλος της. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Mercedes S-Class, η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα EQS, αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στο τέλος του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από τις ευρωπαϊκές αγορές, προτού ακολουθήσουν άλλες χώρες από το φθινόπωρο και ύστερα (ΗΠΑ κ.α.).
 
Εκτός από χρηστική αυτή η πληροφορία, η Mercedes άνοιξε χαρτιά της και ανέλυσε περισσότερα κάποια χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου. Η μεγάλη είδηση, λοιπόν, έχει να κάνει με την δυνατότητα φόρτισης Plug & Charge την οποία θα έχει η EQS, προκειμένου το όχημα να επικοινωνεί απευθείας με σταθμούς φόρτισης χρησιμοποιώντας το καλώδιό του. Ουσιαστικά, με το τρόπο αυτό η έναρξη χρεώσης από την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα γίνεται άμεσα και αυτόματα μέσω της εφαρμογής «Mercedes me Charge». Δεν υπάρχει ανάγκη ταυτοποίησης του χρήστη, αλλά η διαδικασία πληρωμής έχει προσυμφωνηθεί, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο για τον οδηγό.
 
Η συγκεκριμένη δυνατότητα Plug & Charge δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμη στο κοινό παρά μπορεί να την βρει κανείς στους ευρωπαϊκούς σταθμούς ταχείας φόρτισης Ionity και σε επιλεγμένους σταθμούς στις ΗΠΑ, με τους οδηγούς μοντέλων Mercedes να ενημερώνονται μέσω του συστήματος πλοήγησης για τα συγκεκριμένα σημεία φόρτισης. Ουσιαστικά, η διαδικασία φόρτισης επιταχύνεται καθώς το μόνο που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί είναι η σύνδεση και αποσύνδεση του αυτοκινήτου μέχρι αυτό να φορτιστεί, καθώς οι υπόλοιπες διαδικασίες είναι αυτοματοποιημένες.
 
Μην ξεχνάμε πως η Mercedes θεωρείται πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η εφαρμογή «Mercedes me charge» θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, καθώς έχει πρόσβαση σε πάνω από 500.000 σημεία φόρτισης με συνεχές (DC) ή εναλλασσόμενο (AC) ρεύμα, με τα 200.000 από αυτά να αφορούν την Ευρώπη. Μάλιστα, στην Ιαπωνία η EQS θα αξιοποιείται και ως μία άτυπη γεννήτρια ολόκληρου του ηλεκτρικού δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, η μπαταρία της θα μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα το σπίτι ή κάποια άλλη εγκατάσταση όταν υπάρχει διακοπή ή υπερφόρτωση του συστήματος, ενώ θα μπορεί να φορτίζεται και από τα φωτοβολταϊκά του σπιτιού. Δύσκολα, πάντως, να δούμε παρόμοια υπηρεσία και σε άλλες χώρες καθώς η βασίζεται στην φόρτιση CHAdeMO.
 
Κλείνοντας, ας υπενθυμίσουμε για την νέα EQS πως σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP θα έχει πάνω από 700 χιλιόμετρα αυτονομία. Μετά την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes θα ακολουθήσει η ηλεκτρική έκδοση της E-Class (EQE), ενώ στην συνέχεια θα δούμε τις crossover σειρές των EQS και EQE.
 

ford
LINGLONG SPORT MASTER 5 PRAGMATA