Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επιστρέφει στην Ευρώπη η Mitsubishi

3.225 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2021)

Την επιστροφή της στην αγορά της Ευρώπης ανακοίνωσε επίσημα η Mitsubishi, η οποία με τη συμβολή της Συμμαχίας που διατηρεί με τις Renault-Nissan θα συνεχίσει να προσφέρει συνολικά τρία μοντέλα της. Δείτε τι προβλέπει το πλάνο της ιαπωνικής μάρκας.


Πηγαίνοντας μερικούς μήνες πίσω, η Mitsubishi είχε ανακοινώσει πως θα αποσύρονταν από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς θα επικεντρώνονταν περισσότερο σε άλλες περιοχές του κόσμου. Ωστόσο όπως φαίνεται αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού σήμερα η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την παραμονή της στα ευρωπαϊκά εδάφη όπου και σε συνεχίσει να πουλά μερικά από τα μοντέλα της, αλλά με συγκεκριμένο πλάνο και προϋποθέσεις.
 
Όπως λοιπόν προβλέπει η συμφωνία που έκαναν οι εταιρείες εντός της Συμμαχίας, η Mitsubishi με τη βοήθεια της Renault θα κατασκευάσει στα εργοστάσια της γαλλικής μάρκας δύο μοντέλα που θα βασίζονται σε ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα της Renault, τα οποία και θα τα διαθέσει προς πώληση σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Οι αγορές αυτές δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, ούτε υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τον αριθμό των χωρών που θα έχουν στη διάθεσή τους τα «αδελφά» με της Renault αυτοκίνητα της Mitsubishi. Αυτό που κατέστη σαφές είναι πως όλες οι μονάδες θα είναι αριστεροτίμονες, οπότε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες που βγαίνουν αυτόματα εκτός κάδρου.
 
Στόχος της Mitsubishi είναι τα δύο νέα μοντέλα να είναι διαθέσιμα στις αγορές που θα αποφασιστούν από το 2023.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο οχήματα που θα εξελίξει η Renault για χάρη της Mitsubishi, θα προσφέρονται μαζί με το Eclipse Cross PHEV που θα είναι και αυτό διαθέσιμο στις ίδιες ακριβώς αγορές. Να σημειώσουμε πως εκτός των αγορών, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα και το ποια θα είναι τα δύο νέα αυτοκίνητα που θα προσφερθούν από τη Mitsubishi, κάτι που προφανώς θα συμβεί προσεχώς, μετά από νέα συνεννόηση των ιθυνόντων της Renault με αυτούς της Mitsubishi.   

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS