Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επίσκεψη από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Γερμανίας δέχτηκε η Porsche στο πλαίσιο μίας νέας έρευνας διαφθοράς.

Έρευνες στα γραφεία της Porsche από εισαγγελείς

1.423 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2019)

Επίσκεψη από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Γερμανίας δέχτηκε η Porsche στο πλαίσιο μίας νέας έρευνας διαφθοράς.

Όπως αναφέρουν μέσα του εξωτερικού, 10 εισαγγελείς και 176 αστυνομικοί, βρέθηκαν στα γραφεία της μάρκας στη Στουτγκάρδη στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας που γίνεται για θέματα απάτης και διαφθοράς, η οποία φέρεται πως φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια στην ιεραρχία της μάρκας και αγγίζει ακόμα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Porsche, Oliver Blume.
 
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας, διευθυντικά στελέχη της Porsche διερευνούνται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχουν χορηγήσει «δυσανάλογες» πληρωμές σε μέλος του συμβουλίου εργαζομένων της Porsche. Μάλιστα η «Stuttgarter Nachrichten» σε ρεπορτάζ που έκανε την Τετάρτη σημείωσε πως το γραφείο του Blume ερευνήθηκε σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο.
 
Όπως φαίνεται αυτός δεν είναι μοναδικός λόγος της επίσκεψης των αρχών στα γραφεία της Porsche. Το γερμανικό πρακτορείο DW αναφέρει ότι οι αρχές υποπτεύονται πως ένας ελεγκτής που εργάζεται για τη γερμανική κυβέρνηση, δωροδοκήθηκε προκειμένου να προσφέρει απόρρητες πληροφορίες σε οικονομικό στέλεχος της εταιρείας.
 
Για το συγκεκριμένο συμβάν η ανακοίνωση από τους εισαγγελείς έκανε λόγο ότι έξι υπάλληλοι της Porsche, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων σε «ηγετικές θέσεις», κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παραβίαση εμπιστοσύνης.
 
Μέσα σε όλα, λίγες ημέρες νωρίτερα η μάρκα ερευνήθηκε και για φοροδιαφυγή, η οποία ενδέχεται να έχει προέλθει από τη μη καταβολή φόρων σε περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης στελεχών, αλλά και σε υλικές φορολογητέες παροχές και προνόμια, όπως μετακινήσεις με τα ιδιωτικά αεροπλάνα της εταιρεία, μεταφορά με λιμουζίνες και παροχή σοφέρ κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την  Automotive News Europe, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως «η Porsche θα πληρώσει ότι της αναλογεί μέσω προσαυξήσεων και καταβολών εφάπαξ πληρωμών».    

Mercedes
NOS AXIZEI