Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To Ηοnda NSX.

Έρχεται Honda ΝSX Type R

2.802 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2019)

Φωτιά έχουν πάρει οι φήμες σχετικά με τον ερχομό μιας πιο σπορ έκδοσης για το Honda NSX.

Έτοιμη να λανσάρει μια ακόμη πιο σπορ έκδοση για το Honda NSX supercar είναι η ιαπωνική μάρκα, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες. Το μοντέλο είναι πολύ πιθανό να λάβει Type R έκδοση, όπως και ο θρυλικός πρόγονός του, με το ντεμπούτο του να αναμένεται να γίνει τον αυτόν τον Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Forbes, το επερχόμενο NSX Type R θα έχει αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμη πως η Ηοnda θα καταφέρει να ανεβάσει την ισχύ του κινητήριου συνόλου του. Οι τρεις επιλογές των μηχανικών της μάρκας είναι είτε να αναβαθμίσουν τον V6 twin-turbo κινητήρα των 3,5 λίτρων είτε να κάνουν τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ πιο αποδοτικά ενώ σοβαρή είναι η πιθανότητα να γίνει ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω. Όπως και να έχει, η ισχύς της Τype R έκδοσης λέγεται ότι θα φτάσει τα 650 άλογα, 70 περίπου άλογα περισσότερα από όσα αποδίδει το «απλό» ΝSX.
 
Μια τέτοια έκδοση θα εξοπλιστεί φυσικά και με άλλα καλούδια όπως πιο σφικτή ανάρτηση, μεγαλύτερα κεραμικά φρένα, νέο bodykit, μεγαλύτερους αεραγωγούς και αεροτομή εμπνευσμένη από το αγωνιστικό NSX GT3.

Τέλος, κάποιες φήμες κάνουν λόγο πως η Honda θα ήθελε να προσφέρει το ΝSX Type R ως πισωκίνητο και όχι ως τετρακίνητο (όπως το ΝSX), ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες λόγω των «επιπλοκών» που θα είχε μια κίνηση αυτή στο ταίριασμα της με το υβριδικό κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου.
 

FORD
NEXEN PROTES TOPOTHETISEIS