Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H γερμανική μάρκα αποκάλυψε τον πρώτο της σταθμό φόρτισης.

Έρχεται ο πρώτος σταθμός φόρτισης της Audi

2.231 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2021)

Τον πρώτο δικό της σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα προετοιμάζεται να ανοίξει η Audi, η οποία πέραν των αυτοκινήτων επενδύει και στις υποδομές τους.

Η Audi σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025 και η εταιρεία γνωρίζει ότι θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση εάν βελτιωθούν σημαντικά η υποδομές φόρτισης. Έχοντας αυτό κατά νου, η γερμανική μάρκα αποκάλυψε τον πρώτο της σταθμό φόρτισης.


Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο 2021!

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο 2021!

 
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φουτουριστικό σταθμό φόρτισης. Η εγκατάσταση διαθέτει φορτιστές ηλεκτρικών στο επίπεδο του δρόμου και ένα σαλόνι στον πρώτο όροφο. Το τελευταίο μοιάζει σαν ένα σαλόνι αεροδρομίου πρώτης κατηγορίας και διαθέτει ποικιλία ανέσεων για να κάνει την επαναφόρτιση μια χαλαρωτική και απολαυστική εμπειρία.
 
Σύμφωνα με όσα έχει οραματιστεί η Audi ο κόμβος φόρτισης μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει σημαντικές ποσότητες ενέργειας. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για γραμμές υψηλής τάσης και ακριβούς μετασχηματιστές. Προβλέπεται να διαθέτει 2,45 Mwh αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και έξι σταθμούς φόρτισης με μέγιστη χωρητικότητα έως και 300 kW. Δεδομένου ότι απαιτείται μόνο μια τυπική σύνδεση 400 volt, η Audi λέει ότι ο διανομέας φόρτισης μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορα μέρη χωρίς εκτεταμένο σχεδιασμό και προετοιμασία.
 
Μάλιστα όπως υπογράμμισε η Audi όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη την εύρεση των κατάλληλων συνεργατών για να βρει την τοποθεσία στην οποία θα εγκαταστήσει τον πρώτο σταθμό φόρτισης. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο 2021!
 
Η εταιρεία θα παρακολουθεί τις καθημερινές λειτουργίες και θα συλλέγει τα σχόλια των πελατών για να καθορίσει εάν θα δημιουργηθούν επιπλέον σταθμοί. Παράλληλα σχεδιάζει να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν ανήκουν στην Audi να χρησιμοποιούν τους φορτιστές και ορισμένα μέρη του lounge - τουλάχιστον για την πιλοτική φάση.

Mercedes
Autotriti.gr