Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
5 φωτογραφίες »

Έρχεται στις αγορές το 2024 το νέο Cupra Tavascan

2.510 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Στην μαζική παραγωγή από το 2024 μπαίνει το νέο Cupra Tavascan, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ισπανικής μάρκας. Ποια τα χαρακτηριστικά του coupe SUV;


Μετά από δύο χρόνια αναμονής έφτασε η ώρα να... πάρουν μπροστά οι μηχανές. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019 είχε παρουσιαστεί επισήμως το Tavascan concept, το 2021 αποφασίστηκε εντέλει η έναρξη της διαδικασίας παραγωγής του ηλεκτρικού crossover.  Ο πρόεδρος της ισπανικής μάρκας, Wayne Griffiths, ήταν ιδιαίτερα αποκαλύπτικος για το Cupra Tavascan, για το οποίο αντλήσαμε αρκετές πληροφορίες. Πρώτα από όλα, θα εμφανιστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το 2024, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο παραπάνω υπομονή προτού το δούμε να κυκλοφορεί.
 
Τεχνικά, το Cupra Tavascan θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB του μητρικού Volkswagen Group με την ανάπτυξη του μοντέλου να πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη. Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιεήσει και πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Cupra ονομασίας El-Born, το οποίο θα ακολουθήσει στην συνέχεια το coupe SUV Tavascan.
 
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πηγή των εκτιμήσεών μας αποτελεί το Tavascan concept. Εκείνο το μοντέλο είχε μία μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, που τροφοδοτούσε με ενέργεια δύο ηλεκτροκινητήρες. Καθένας, με την σειρά, του έστελνε κίνηση σε έναν από τους δύο άξονες για συνολική ισχύ που έφτανε τα 306 άλογα. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίας, το νέο Cupra Tavasvan θα μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ θα απολαμβάνει αυτονομία στα 450 χιλιόμετρα.
 
Από την στιγμή, ωστόσο, που έχουμε να κάνουμε με πλατφόρμα MEB, υπάρχει δυνατότητα για περισσότερες επιλογές, επομένως στην βάση της γκάμας ίσως δούμε σε πιο χαμηλή τιμή μία μπαταρία 62 κιλοβατώρων και έναν πίσω τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα για ιπποδύναμη στους 203 ίππους. Σχετικά με την φόρτιση του e-crossover, θα μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση με άμεσο ρεύμα έως και 125 kW.
 
Με τα δύο πρώτα Cupra  ηλεκτρικά μοντέλα, El-Born και Tavascan, η SEAT θέλει να παίξει σε... διπλό ταμπλό. Αφενός, στόχος των Ισπανών είναι να ενισχυθούν οικονομικά σε μία δύσκολη λόγω κορωνοϊού εποχή, αφετέρου σκοπέυει να περιορίσει και τις εκπομπές αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα, βαδίζοντας με πιο σταθερά βήματα στον δρόμο της ηλεκτροκίνησης.
 

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS