Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ένα νέο σχέδιο νόμου ενέκρινε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί να φέρει νέο «πονοκέφαλο» στη Volkswagen, σχετικά με το σκάνδαλο dieselgate.

Έρχονται 2 εκ. αγωγές για τη VW

2.984 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2018)

Ένα νέο σχέδιο νόμου ενέκρινε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί να φέρει νέο «πονοκέφαλο» στη Volkswagen, σχετικά με το σκάνδαλο dieselgate.

Τη δυνατότητα να προβούν σε αγωγές περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Γερμανία ζητώντας αποζημίωση από τη VW, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Katarina Barley.
 
Συγκεκριμένα το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου που διευκολύνει τους πολίτες-ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων της φίρμας να κινηθούν δικαστικά κατά της εταιρείας, λόγω του σκανδάλου dieselgate.
 
Η διευκόλυνση του νέου νομοσχεδίου αφορά στη δημιουργία ενός δεδικασμένου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο το υψηλό κόστος που μπορεί να υπάρξει σε μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη.
Μάλιστα σε δηλώσεις της η Υπουργός Barley τόνισε πως «Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη νομική ενέργεια».
 
Από κει και πέρα τα ξένα μέσα αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με παράνομο λογισμικό επιτρέπεται να διεκδικήσουν αποζημίωση μέχρι το τέλος του 2018, με τη Κυβέρνηση της Angela Merkel  να αναφέρει πως ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως από τη μεριά της η Volkswagen ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου, δεν άλλαξε την άποψή της, πως οι ισχυρισμοί που υπάρχουν για την εταιρεία στη Γερμανία είναι αβάσιμοι και αναμένει πως η μεγάλη πλειοψηφία αυτών θα απορριφθεί.

Toyota
TI YOKOHAMA AGORAZO