Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μείωση των διοδίων με αντάλλαγμα την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης στις κοινοπραξίες προτείνει ο κ. Σπίρτζης.

Έρχονται μειωμένα διόδια;

2.932 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2018)

Νέο πλάνο για τη μείωση των διοδίων πρόκειται να παρουσιάσει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τις προσεχείς ημέρες. Δείτε πως σχεδιάζει να την καταφέρει, αλλά και ποιος αυτοκινητόδρομος εξαιρείται, αλλά και για ποιο λόγο.

Τη μείωση του αντιτίμου των διοδίων έχει στα άμεσα σχέδια ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, προτείνοντας τη χρονική επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός φαίνεται πως επιδίδεται σε παιχνίδι «δούναι και λαβείν» με τους παραχωρησιούχους, δίνοντας στην ουσία περισσότερο χρόνο στις κοινοπραξίες προκειμένου να λαμβάνουν έσοδα από τα διόδια, ούτως ώστε να μειώσουν το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί.
 

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του ο υπουργός εκτιμά πως το νέο δορυφορικό σύστημα διοδίων το οποίο βρίσκεται στα σκαριά θα μειώσει κι εκείνο με τη σειρά του το κόστος των διοδίων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας. Σημειώνουμε, μάλιστα, πως το υπουργεί ετοιμάζει ένα συνολικό σχέδιο για όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, το οποίο και θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες και θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τέλος, τονίζουμε πως στο σχέδιο του κ. Σπίρτζη δεν περιλαμβάνεται η Αττική Οδός λόγω της μικρής διάρκειας που έχει απομείνει έως ότου λήξει η σύμβαση παραχώρησης, δηλαδή το 2024.

Toyota
OPEL