Έσπασε τα ρεκόρ το πορτ-μπαγκάζ του νέου Volkswagen Tiguan

 Σχολιάστε 
26.884 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2024)
Έσπασε τα ρεκόρ το πορτ-μπαγκάζ του νέου Volkswagen Tiguan
3 Φωτογραφίες »

- Το VW Tiguan έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ που έχουμε μετρήσει στην κατηγορία του (636 λτ.)
- Φορτώνεις και ξεφορτώνεις εύκολα βαριά αντικείμενα
- Έχει μεγάλο βάθος για να τοποθετείς κάθετα τις βαλίτσες με άνεση

Πόσες αποσκευές χωράει στην πραγματικότητα το πορτ-μπαγκάζ του Tiguan;

To νέας γενιάς Volkswagen Tiguan ξεκίνησε πρόσφατα την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα με σκοπό να συνεχίσει την επιτυχία των προκατόχων του. To γερμανικό οικογενειακό SUV μεγάλωσε και άλλο σε διαστάσεις ξεπερνώντας σε μήκος τα 4,5 μ. και απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, όπως είδαμε και στην πράξη, βάζοντας το Tiguan στο μικροσκόπιο του Test Center. Συγκεκριμένα, με την μέθοδο μέτρησης του «Tαμερλάνου» βλέπουμε πόσο μεγάλο είναι πραγματικά σε μέγεθος, καθώς και άλλα στοιχεία που δίνουν απάντηση στο πόσες αποσκευές χωράει στο χώρο πίσω από την δεύτερη σειρά των καθισμάτων.

Έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ που έχουμε μετρήσει στην κατηγορία του (636 λτ.)

Τα αποτελέσματα της μέτρησής μας, έδειξαν πως η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ του ήπια υβριδικού Tiguan (από το δάπεδο ως την εταζέρα), με τα πίσω συρόμενα καθίσματα τραβηγμένα όσο πιο πίσω γίνεται, είναι 476 λίτρα, ενώ τραβώντας τα καθίσματα μπροστά, η χωρητικότητα αυξάνεται στη μέγιστη τιμή της τα 636 λίτρα, η οποία και αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία. Πρακτικά, το νούμερο αυτό σημαίνει πως εκεί μπορούν να χωρέσουν 4 βαλίτσες, ένα παιδικό καρότσι αναδιπλωμένο και δύο σακ-βουαγιάζ χωρίς πρόβλημα. Σημειώνουμε, πως η VW δηλώνει χωρητικότητα 652 λτ. επισήμως, με την διαφορά πάντως ανάμεσα στις δύο μετρήσεις να κρίνεται μικρή για το συνολικό όγκο.


Oι μετρήσεις μας στο πορτ-μπαγκάζ του Tiguan.
3 Φωτογραφίες »

Oι μετρήσεις μας στο πορτ-μπαγκάζ του Tiguan.

Φορτώνεις και ξεφορτώνεις εύκολα βαριά αντικείμενα

Το ύψος της πόρτας του πορτμπαγκάζ ανοιγμένης είναι 1.980 χλστ. που σημαίνει ότι ακόμη και ψηλοί επιβάτες μπορούν να πλησιάσουν χωρίς να σκύψουν το κεφάλι, και σε συνδυασμό με το άνοιγμά της (1.100 χλστ.) και τη μικρή απόσταση από το έδαφος του εξωτερικού κατωφλιού (60 εκ.), η φόρτωση των βαριών αποσκευών διευκολύνεται. Το ίδιο εύκολη είναι και η αντίθετη διαδικασία με σημαντικό ρόλο να παίξει το γεγονός πως δεν υπάρχει εσωτερικό κατώφλι και έτσι, αντί να σηκώσεις τις βαριές αποσκευές, μπορείς απλά να τις σύρεις για να τις βγάλεις έξω.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SEAT SYNENTEYXH
JEEP