Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι τεχνολογίες αυτόνομων αυτοκινήτων είναι ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους εργάζεται η Honda.

Οι τεχνολογίες αυτόνομων αυτοκινήτων είναι ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους εργάζεται η Honda.

Εσύ κοιμάσαι και το Honda σου δουλεύει

2.389 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2017)

Οι τεχνολογίες αυτόνομων αυτοκινήτων είναι ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους εργάζεται η Honda και όπως πιστεύεται μέχρι το 2025, ο οδηγός του αυτοκινήτου θα έχει την δυνατότητα να κοιμάται, ενώ το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Takahiro Hachigo έθεσε ως στόχο να φτάσουν στο 4ο επίπεδο αυτόνομων οχημάτων, από τα έξι συνολικά που υπάρχουν. Στο 4ο επίπεδο ο οδηγός του οχήματος πρέπει να είναι στη θέση του, αλλά το αυτοκίνητο μπορεί να κυκλοφορεί μόνο του σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν κινείται σε αυτοκινητόδρομους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


«Προσβλέπουμε στην υλοποίηση μιας κοινωνίας όπου οι άνθρωποι δεν θα εμπλέκονται σε ατυχήματα», δήλωσε ο Hachigo. «Ο στόχος είναι, να είμαστε παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες που θα μειώσουν τα ατυχήματα και τους ρύπους».

Επιπλέον ο Hachigo περιέγραψε τα σχέδια για τα αυτοκίνητα παραγωγής της Honda, που περιλαμβάνουν ημιαυτόνομα χαρακτηριστικά, τα οποία θα έρθουν μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα οι πρωτοβουλίες της εταιρείας περιλαμβάνουν τη χρήση χαρτών υψηλής ακρίβειας και δεδομένων κίνησης, τηλεπικοινωνιακών μονάδων και πλήρως ενσωματωμένων αισθητήρων κάμερας και ραντάρ.

Οι περιπτώσεις στις οποίες θα λειτουργούν τα συστήματα, περιλαμβάνουν την κίνηση του αυτοκινήτου, σε έναν αυτοκινητόδρομο ή σε διαδρομές που μπορούν να διατηρούν τις ρυθμίσεις του τιμονιού, την αυτοματοποιημένη προσπέραση και την αυτόματη αλλαγή λωρίδων. Μέχρι το 2023, τα συστήματα που λειτουργούν όταν το αυτοκίνητο κινείται εντός πόλης αναμένεται να προστεθούν και αυτά στην παραγωγή.
Ο Hachigo δήλωσε ότι η Honda αναμένεται να επιτύχει την αυτονομία στο 4ο επίπεδο αναπτύσσοντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μιμούνται τον οδηγό, διαβάζοντας τις οδικές συνθήκες χωρίς να χρειάζονται χάρτες υψηλής ακρίβειας ή GPS.

Για να επιτευχθεί αυτό, η Honda δημιούργησε ένα εξειδικευμένο τμήμα που μελετά τα δεδομένα από ατυχήματα και περιπτώσεις που έφτασαν κοντά σε ατυχήματα, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, που προκαλεί το 90% των ατυχημάτων. Πολλοί από τους μηχανικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό έχουν εργαστεί προηγουμένως στα ρομπότ της Asimo, τα οποία επιδιώκουν να μιμηθούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

«Τελικά, η Honda πιστεύει ότι η ανάπτυξη των συστημάτων AI θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα αυτοματοποιημένο όχημα, που ανταποκρίνεται όπως ένα αμάξι που οδηγείται από άνθρωπο χρησιμοποιώντας μόνο τις ίδιες οπτικές πληροφορίες με τον άνθρωπο - χωρίς χάρτες υψηλής ακρίβειας ή GPS», κατέληξε ο Hachigo.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

fiat
OPEL