Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βλέπετε το τρέχον Renault Zoe.

Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV η Renault

1.773 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2019)

Ακόμα πιο δυνατά στο «παιχνίδι» των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αναμένεται να μπει η Renault, η οποία ετοιμάζει ένα νέο αυτοκίνητο που θα αντιτεθεί από το Model 3 της Tesla και το ID.3 της Volkswagen.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες μας, το νέο χωρίς ρύπους αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας θα είναι SUV και αναμένεται να κυμανθεί στο πλαίσιο μεταξύ της μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας. Από κει και πέρα δεν αποκλείεται σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του να έχει η Nissan. Το αυτοκίνητο μπορεί να παραχθεί σε κοινή πλατφόρμα της Renault, με τους Ιάπωνες εταίρους της στη Συμμαχία, Nissan και Mitsubishi.
 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault, Emmanuel Bouvier, ο οποίος μιλώντας σε διεθνή μέσα είπε: «Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη οχημάτων, ώστε να καλύψουμε όλα τα τμήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα ανταγωνιστούμε την Tesla, αλλά προφανώς σχεδιάζουμε να καλύψουμε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς».
 
Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της Renault και η Alpine εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός χωρίς ρύπους αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται να μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Κλείνοντας να πούμε πως τόσο η Renault, όσο και η Nissan είναι από τις μάρκας που κινήθηκαν αρκετά νωρίς στον τομέα των ηλεκτρικών μοντέλων, με τους μεν Γάλλους να προσφέρουν το Zoe και τους Ιάπωνες το LEAF.

Mercedes
Fia