Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τοyota και Tesla ετοιμάζουν από κοινού μικρό SUV;

7.298 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2021)

Νέο δημοσίευμα αναφέρει πως Toyota και Tesla βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να κατασκευάσουν από κοινού ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV.


Μια νέα πλατφόρμα για μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσουν από κοινού Tοyota και Tesla σύμφωνα με νοτιοκορεάτικη ιστοσελίδα, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα σχετικό από καμιά από τις δύο εταιρείες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Toyota θα ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας ενώ η Tesla θα προσφέρει το λογισμικό και ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει τίποτα αλλά εάν το δημοσίευμα αποδειχθεί αληθές, αυτό σημαίνει πως θα έρθει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η Toyota είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην κατασκευή αυτοκινήτων ενώ η Tesla είναι ομολογουμένως, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη φίρμα στον κόσμο. Το δημιούργημα των Toyota και Tesla αναμένεται να είναι εξαιρετικό.

Η Toyota έχει ήδη ανακοινώσει τα πλάνα της για να εξηλεκτρίσει το 40% της γκάμας της από το 2025 και το 70% από το 2030. Την ίδια στιγμή, η Toyota είναι γνωστό πως έχει επενδύσει περισσότερο στην υβριδική και την Plug-in υβριδική τεχνολογία και στις κυψέλες υδρογόνου, άρα έχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Toyota θα συνεργαστεί με την Tesla. To 2010, οι Ιάπωνες πήραν μερίδιο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Tesla και εργάστηκαν μαζί για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού RAV4. Το 2016, η Toyota είχε μερίδιο 1,43% στην Tesla αλλά το πούλησε το 2017.

FORD
CUSTOM VS MAXUS