Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έτοιμο να δημοπρατηθεί το Flyover Θεσσαλονίκης

2.404 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2020)

Αμεσες θα είναι οι εξελίξεις στην κατασκευή του Flyover της Θεσσαλονίκης ενώ αναμένεται η έναρξη και νέων οδικών έργων στην Κεντρική Μακεδονία.

 


Τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και ο συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

 

O Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε την δημοπράττηση του Flyover ενώ επίσης τόνισε πως στην διάθεση του ΟΑΣΘ βρίσκονται πλέον 180 νέα λεωφορεία και ότι σύντομα θα υπάρξου ανακοινώσεις για τα νέα οδικά έργα στην κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα τόνισε: « Για μένα το πιο σημαντικό από όλα έχει να κάνει με το Flyover, το οποίο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί πολύ σύντομα και θα ακούσετε τις ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες»

Για τον ΟΑΣΘ προσθεσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση του ΟΑΣΘ δεν είναι ικανοποιητική. Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολη. Όμως πρέπει να σας θυμίσω ότι παραλάβαμε έναν Οργανισμό υπό διάλυση, με 212 λεωφορεία. Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα: Έχουμε φέρει 180 νέα λεωφορεία με τη σύμβαση που κάναμε με τα ΚΤΕΛ. Και σήμερα με το Δήμαρχο, τον κ. Ζέρβα, παραλάβαμε τα νέα λεωφορεία που σιγά σιγά έρχονται με μία καινούρια μεταρρύθμιση, αυτή των leasing.

Για το Μετρό είπε: « H κατάσταση γνωρίζουμε ότι είναι φοβερά ασφυκτική. Πρέπει πολύ σύντομα να προχωρήσουμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι ευθύνη έχουνε και αυτοί που κάνουν τις προσφυγές και σταματούν τα έργα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

O κ. Κώστας Καραμανλής ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο Τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

Περιγράφοντας τα τεχνικά στοιχεία, ο κ. Κ. Καραμανλής τόνισε ότι «το συνολικό μήκος του έργου είναι 23,4 χλμ. Κι αρχίζει από τον κόμβο της Θέρμης και καταλήγει στον ισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του οικισμού της Γαλάτιστας. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί περίπου ποσοστό 45%, δηλαδή περίπου 10,6 χλμ. Στα υπολειπόμενα τμήματα, θα γίνουν παρεμβάσεις, όπως η διαμόρφωση 8 ισόπεδων κόμβων, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους κόμβους και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας νέων προδιαγραφών, είτε η αντιπλημμυρική αναβάθμιση με εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης στη Νέα Ραιδεστό, ή η ανακατασκευή τμημάτων των κάθετων αγροτικών οδών στους ισόπεδους κόμβους, ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας».

 

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS