Κάνει το βήμα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης με την επανεκκίνηση της παραγωγής της η Audi.
Έτοιμο το πλάνο της Audi για την επανεκκίνηση
1.831 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2020)
Έτοιμη να σημάνει και πάλι την έναρξη των εργασιών στο εργοστάσιο της στην Ουγγαρία είναι η Audi, προκειμένου να είναι σε θέση να προμηθεύσει με κινητήρες τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εργοστάσια που θα συνεχίσουν με την κατασκευή των αυτοκινήτων.
Η Audi μέσω εκπροσώπου της ανέφερε πως η κατασκευή κινητήρων αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η γερμανική φίρμα αναμένει πως το εργοστάσιο στο Gyor που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μηχανικών συνόλων θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί σε κανονικό ρυθμούς μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Πέρυσι για την Audi αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την σκέπη του Ομίλου Volkswagen, το εργοστάσιο παρήγαγε 1,97 εκατομμύρια κινητήρες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στοιχεία της φίρμας. Όλα τα μοτέρ αποτελούνταν από πέντε διαφορετικούς κινητήρες βενζίνης, τρεις πετρελαίου και κάποια ηλεκτρικά μοτέρ, με το εύρος της ιπποδύναμης να ξεκινά από τα 86 άλογα και να φτάνει ακόμα και στα 693.
Από κει και πέρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα εργοστάσια της Audi. Το πλάνο της εταιρείας αναφέρει πως οι εγκαταστάσεις στο Neckarsulm της Γερμανίας και στις Βρυξέλλες του Βελγίου έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την παραγωγή τους στις 20 Απριλίου. Το πρώτο παράγει τα σεντάν A4, A5, A6, A8, ενώ στις Βρυξέλλες κατακευάζεται το ηλεκτρικό e-tron Sportback.
Το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ingolstadt θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου και κατ` επέκταση θα αρχίσει και πάλι η παραγωγή των Q2, A3, A4 και A5. Το εργοστάσιο της Audi στο Σαν Λούις Τσιάπα, στο Μεξικό, θα παραμείνει κλειστό μέχρι τον Απρίλιο λόγω των περιορισμών της κυβέρνησης του Μεξικού. Το εργοστάσιο κατασκευάζει το crossover Q5.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης στην αγορά και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υπερπήδηση των αρνητικών επιπτώσεων που έφερε η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά σε αυτό συμβάλουν και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για να βάλουν και πάλι μπρος τις οικονομίες των χωρών παράλληλα με τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν εξαγγείλει.