Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εuro NCAP: Νέες δοκιμές για Citroen, Genesis & BMW

3.444 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2021)

Τα Genesis G80 και GV80 και η Σειρά 4 εντυπωσίασαν με την επίδοσή τους στα τεστ του Euro NCAP ενώ το Citroen C4 βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια. Δείτε τα video των δοκιμών.

Tα αποτελέσματα του τρίτου γύρου των crash-test δοκιμών που έκανε το 2021 ανακοίνωσε ο Euro NCAP. Tα νέα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο ήταν τα Genesis G80 και GV80, η BMW Σειρά 4 Coupe και cabrio και τα Citroen C4 και e-C4.

Η Genesis αρχίζει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη με τα G80 και GV80 να εντυπωσιάζουν με τις κορυφαίες βαθμολογίες τους στα τεστ ασφαλείας Euro NCAP. Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν υψηλή βαθμολογία στην προστασία των παιδιών και ενηλίκων και παρέχουν μια πλήρη σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που βοηθούν στην πρόληψη ατυχημάτων. Η προστασία των πεζών του GV80 είναι αρκετά πίσω από αυτήν του G80 αλλά αρκεί για να του εξασφαλίσει βαθμολογία πέντε αστέρων.

Η βαθμολογία του G80:
Προστασία ενηλίκων: 91% 
Προστασία παιδιών: 87% 
Προστασία πεζών: 77%
Safety Assist: 91%


Η βαθμολογία του GV80:
Προστασία ενηλίκων: 91% 
Προστασία παιδιών: 87% 
Προστασία πεζών: 66%
Safety Assist: 88%

Το Citroën C4 τρίτης γενιάς βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια, με την απόδοσή του στην προστασία ενηλίκων επιβατών, στην προστασία πεζών και στα συστήματα ασφαλείας να μην είναι αρκετά ψηλά για να του δώσει την άριστη βαθμολογία των πέντε αστεριών. Το Citroen C4 είναι το πρώτο μοντέλο που δοκιμάζεται από το Euro NCAP μετά την δημιουργία του ομίλου Stellantis.

Η βαθμολογία των C4 και e-C4:
Προστασία ενηλίκων: 76% 
Προστασία παιδιών: 83% 
Προστασία πεζών: 57%
Safety Assist: 63%

Όσον αφορά την BMW Σειρά 4 Coupe και cabrio, το μοντέλο βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια, όπως περίμενε ο Euro NCAP, καθώς το μοντέλο έχει πολλά κοινά με την Σειρά 3 που αρίστευσε σε προηγούμενο γύρο δοκιμών.

Η βαθμολογία της Coupe: 
Προστασία ενηλίκων: 97% 
Προστασία παιδιών: 83% 
Προστασία πεζών: 93%
Safety Assist: 72%
 
Η βαθμολογία της Cabrio: 
Προστασία ενηλίκων: 96% 
Προστασία παιδιών: 80% 
Προστασία πεζών: 93%
Safety Assist: 72%
 
Ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP ανέφερε: «Bρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο, η Genesis κατάφερε να φέρει δύο αυτοκίνητα στην αγορά που προσφέρουν εξαιρετική και ολόπλευρη ασφάλεια. Το C4 σημείωσε βαθμολογία τεσσάρων αστέρων αλλά μας άφησε την εντύπωση ότι εάν η φίρμα ήταν λίγο πιο προσεκτική, η βαθμολογία του μοντέλου θα ήταν πολύ καλύτερη».

Mercedes
Autotriti.gr