Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Euro NCAP: Δοκιμές σε 11 νέα μοντέλα με 4 και 5 αστέρια

Euro NCAP: Δοκιμές σε 11 νέα μοντέλα με 4 και 5 αστέρια

3.061 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2023)

- Τελευταία παρτίδα δοκιμών του Euro NCAP για το 2023.
- 11 νέα μοντέλα.
- Τα περισσότερα ηλεκτρικά.
- Τέσσερα και πέντε αστέρια.

Στο μικροσκόπιο του EuroNCAP 11 νέα μοντέλα

11 νέα αυτοκίνητα πέρασαν από τα τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού, EuroNCAP, αποσπώντας βαθμολογίες τεσσάρων και πέντε αστέρων. Ο λόγος για τα Volkswagen ID.7 , BMW Σειρά 5 , Mercedes EQE SUV, BYD TANG, Kia EV9, XPENG G9, VinFast VF8, smart #3, BYD SEAL-U, Honda ZR-V και Hyundai Kona. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που εξετάστηκαν είναι ηλεκτρικά οχήματα, ενώ όπως επισημαίνει ο EuroNCAP, από τα 11 μοντέλα μόνο τρία ζυγίζουν λιγότερο από δύο τόνους.

Τέσσερα και πέντε αστέρια

Σε ότι αφορά τη βαθμολογία τους, τα οκτώ απέσπασαν κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων, με εξαίρεση τα VinFast VF8, Honda ZR-V και Hyundai Kona, που βαθμολογήθηκαν με τέσσερα αστέρια. Επίσης για πρώτη φορά η σειρά των δοκιμών περιλαμβάνει και ένα αυτοκίνητο από το Βιετνάμ, ο λόγος για το VinFast VF8. Αυτή είναι η τελευταία παρτίδα δοκιμών του EuroNCAP για το 2023.

Οι βαθμολογίες των μοντέλων σύμφωνα με τον EuroNCAP έχουν ως εξής:

Volkswagen ID.7 - 5 αστέρια

Το Volkswagen ID.7  σημείωσε εξαιρετική συνολική απόδοση στην ασφάλεια συγκρούσεων με υψηλή βαθμολογία 95% στην Προστασία Ενηλίκων και επιτυγχάνοντας ένα από τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα της χρονιάς. Στην προστασία παιδιών είχε βαθμολογία 88%, στην προστασία πεζών 83%, ενώ με 80% βαθμολογήθηκε στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας Safety Assist. 

BMW Σειρά 5 - 5 αστέρια

Πέντε αστέρια ήταν και η βαθμολογία της BMW Σειρά 5. Το βαυαρικό μοντέλο απέσπασε στην προστασία ενηλίκων 89%, στην προστασία παιδιών 85%, στην προστασία πεζών 86% και στην κατηγορία Safety Asist 78%.

Συνέχεια του άρθρου >>>
KIA
NISSAN