Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ευρωεκλογές: Επιστρέφουν πινακίδες οι Δήμοι, «Όχι» από την Τροχαία!

2.172 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2024)
Ευρωεκλογές: Επιστρέφουν πινακίδες οι Δήμοι, «Όχι» από την Τροχαία!

- Διαφορετική στάση από ΕΛ.ΑΣ και Δήμους για την επιστροφή πινακίδων.
- Παρέμεινε αρνητική στην επιστροφή πινακίδων η ΕΛ.ΑΣ.
- Επιστρέφουν τις πινακίδες οι Δήμοι Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
- Ποιοι εξαιρούνται της επιστροφής.

Διαφορετική στάση από ΕΛ.ΑΣ και Δήμους για την επιστροφή πινακίδων

Διαφορετική τακτική ακολουθεί η Τροχαία με τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά την επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, ενόψει των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η ΕΛ.ΑΣ δε θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, σε αντίθεση με τους δύο μεγάλος Δήμους, όπου η επιστροφή πινακίδων συνεχίζεται.

Παρέμεινε αρνητική στην επιστροφή πινακίδων η ΕΛ.ΑΣ

Αν και στις τάξεις τις ΕΛ.ΑΣ υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να επιστραφούν οι πινακίδες κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες οχημάτων, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν για την εκλογική τους υποχρέωση, κάτι τέτοιο δεν προκρίθηκε. Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν, αυτό συνέβη εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Έτσι, από την ΕΛ.ΑΣ θεώρησαν πως αν επέτρεπαν την επιστροφή των πινακίδων τότε θα ήταν έστελναν «λάθος μήνυμα», ειδικότερα από τη στιγμή που στην πλειοψηφία τους οι παραβάσεις όπου οδηγούν σε αφαίρεση πινακίδων είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Επιστρέφουν τις πινακίδες οι Δήμοι Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Στον αντίποδα, όσοι κάτοχοι οχημάτων έχουν χάσει τις πινακίδες τους μετά από παραβάσεις τις οποίες έχει βεβαιώσει η Δημοτική Αστυνομία των Δήμων Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μπορούν να τις παραλάβουν έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Έτσι θα διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που δεν θα τις παραλάβει ο ιδιοκτήτης).

Ποιοι εξαιρούνται της επιστροφής

Σημειώνεται ότι δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές Αρχές.

KIA
SEAT XENOIASTOI