Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Skoda θα προχωρήσει σε παραγωγή του Vision E concept.

Φουλ επίθεση στα ηλεκτρικά η Skoda

1.689 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2018)

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 5 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις και νέα μοντέλα σχεδιάζει να λανσάρει η Skoda μέχρι τα τέλη του 2020. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Στόχο να λανσάρει πέντε ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι τα τέλη του 2020 έχει η Skoda, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της μάρκας Bernhard Maier. To περασμένο χρονικό διάστημα είχε γίνει ήδη γνωστό ότι έξι αμιγώς ηλεκτρικά και άλλα τέσσερα plug-in υβριδικά θα είναι έτοιμα μέχρι το 2025, αλλά φαίνεται πως τελικά τα μισά από αυτά θα είναι έτοιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, έχει ήδη επιβεβαιωθεί η άφιξη της plug-in υβριδικής Suberb για το 2019 ενώ σύντομα αναμένεται και το Citigo-e, αδερφάκι του VW e-Up! και του SEAT e-Mii. Επιπλέον, η Skoda θα προχωρήσει σε παραγωγή του Vision E concept που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Karoq και το Kodiaq σε μέγεθος και θα βασίζεται στην ηλεκτρική MEB πλατφόρμα του VW Group.
 
Ποια είναι λοιπόν τα άλλα δύο; Πηγές μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι πρόκειται για τις υβριδικές εκδόσεις του Kodiaq και της Octavia, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε αντίθεση πάντως με εταιρείες όπως η Mercedes και η VW, η Skoda δεν έχει ανακοινώσει κάποια ειδική ονομασία για την γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, με τα στελέχη της πάντως να βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο επικεφαλής Πωλήσεων Alain Favey δήλωσε: «Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια ονομασία για τα ηλεκτρικά μοντέλα μας. Το συζητάμε».
 

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG