GP Kίνας: Κυρίαρχος ο Verstappen, μια ακόμη νίκη στο παλμαρέ του

2.272 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2024)
GP Kίνας: Κυρίαρχος ο Verstappen, μια ακόμη νίκη στο παλμαρέ του
2 Φωτογραφίες »

- «Ατσαλάκωτος» ο αγώνας του Verstappen παρά τον επεισοδιακό αγώνα
- Σπουδαίος Norris άρπαξε την 2η θέση από τον Perez
- Δύσκολη μέρα για Alonso και Hamilton αλλά δεν τα παράτησαν

«Ατσαλάκωτος» ο αγώνας του Verstappen παρά τον επεισοδιακό αγώνα

Ο Max Verstappen μετέτρεψε την pole position σε νίκη σε ένα Grand Prix γεμάτο δράση, τερματίζοντας μπροστά από τον Lando Norris με McLaren και τον ομόσταυλό του στην Red Bull, Sergio Perez. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ολλανδού μέσα σε 5 αγώνες. Ο Verstappen ηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρο του αγώνα στη Σαγκάη, ο οποίος περιελάμβανε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και δύο εισόδους του Safety Car. O παγκόσμιος πρωταθλητής πάντως παρά τον γενικό χαμό κατάφερε να επικρατήσει σχετικά εύκολα.

Σπουδαίος Norris άρπαξε την 2η θέση από τον Perez

Ο Norris ήταν ένας από τους τρεις οδηγούς, μαζί με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz με Ferrari, που έκαναν μόνο ένα pit stop, επωφελούμενοι από τα VSC και Safety Car και αυτό του έδωσε την δυνατότητα να τερματίσει πάνω από τον Perez στη δεύτερη θέση. Οι Leclerc και Sainz ακολούθησαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, παρά τις ανησυχίες του Μονεγάσκου στους τελευταίους γύρους ότι τα ελαστικά του δεν θα μπορούσαν να αντέξουν μέχρι το τέλος. Ο George Russell με Mercedes τερμάτισε στην έκτη θέση, χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. 


Η τελική κατάταξη του αγώνα.
2 Φωτογραφίες »

Η τελική κατάταξη του αγώνα.

Δύσκολη μέρα για Alonso και Hamilton αλλά δεν τα παράτησαν

Ο Fernando Alonso είχε δύσκολο αγώνα αφού μπήκε στα pits και έβαλε τη μαλακή γόμα ελαστικών αντί για τα σκληρά που επέλεξαν οι οδηγοί γύρω του και αυτό τον ανάγκασε να σταματήσει ξανά για να βάλει τη μεσαία γόμα. Ο γερόλυκος Ισπανός κατάφερε ωστόσο να κάνει μια σειρά από προσπεράσεις και να φτάσει από τη 12η στην έβδομη θέση - το τελευταίο θύμα του ήταν ο Oscar Piastri της McLaren.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν απογοητευτικό για τον Lewis Hamilton, ωστόσο χάρη στην έξυπνη στρατηγική της Mercedes και τις διακοπές, ο Βρετανός ανέβηκε στην κατάταξη και τελικά τερμάτισε στην ένατη θέση, με τον οδηγό της Haas, Nico Hulkenberg, να παίρνει τον τελευταίο διαθέσιμο βαθμό.

Ο επόμενος αγώνας

Η Formula 1 αλλάζει ήπειρο και ταξιδεύει στις ΗΠΑ και το Μαϊάμι για τον επόμενο αγώνα στις 3-5 Μαΐου.

Mercedes
SEAT