Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
GP Ολλανδίας: Αφεντικό στο σπίτι του ο Verstappen

GP Ολλανδίας: Αφεντικό στο σπίτι του ο Verstappen

3.016 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2022)

Ο Max Verstappen πήρε μια εμφατική νίκη στο GP Ολλανδίας, στην πατρίδα του, διατηρώντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια τα ηνία του αγώνα. Πίσω του η Mercedes του George Russel και η Ferrari του Charles Leclerc σε δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Νίκη «εντός έδρας» για 2η σερί χρονιά στην Ολλανδία ο Verstappen

Χθες, ο Max Verstappen πήρε τη δεύτερη σερί pole position σε δύο χρόνια στο Grand Prix της πατρίδας του και σήμερα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον αγώνα. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, που πήρε τη δέκατη νίκη του για φέτος, ήταν καταιγιστικός από την αρχή του αγώνα και άνοιξε τη διαφορά από τον δεύτερο πιλότο ακόμα και σε πάνω από 15 δλ. έχοντας τη μεσαία γόμα της Pirelli, από την οποία ωστόσο δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην επικοινωνία του με την ομάδα. Βέβαια, με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας η στατηγική στα pit stop και στην επιλογή ελαστικών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση.

Σε έναν κατά τα άλλα ήσυχο αγώνα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, τα αίματα άναψαν προς το τέλος, όταν στον 48ο γύρο ο Yuki Tsunoda σταμάτησε εκτός πίστας επειδή ένιωθε ότι κάτι πήγαινε στραβά με τα ελαστικά του μετά το pit stop και συνολικότερα με το μονοθέσιο της AlphaTauri. Η πίστα τέθηκε σε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και έτσι οι πρωτοπόροι μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο πρωτοπόρος Verstappen επίλεξε τη σκληρή γόμα, ενώ η Mercedes-AMG έβαλε μέση στα μονοθέσια των Hamilton και Russel.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Καθοριστικό ρόλο οι επιλογές ελαστικών

Λίγο αργότερα, στον 55ο γύρο ο Valtteri Bottas εγκατέλειψε την προσπάθειά του λόγω μηχανικής βλάβης στον κινητήρα της Alfa Romeo και βγήκε safety car στην πίστα, οπότε δόθηκε η ευκαιρία για νέα αλλαγή ελαστικών. Ο Verstappen έβαλε μαλακή γόμα, ο Hamilton επέμεινε στη μέση, ενώ ο Russel και ο Leclerc πήγαν σε μαλακή με 12 γύρους να απομένουν μετά την απομάκρυνση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 60ο γύρο. Οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων εξαλείφθηκαν λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας και έτσι οι μονομαχίες ξεκίνησαν από την αρχή.

Ο Ολλανδός προσπέρασε καθαρά τον πρωτοπόρο, λόγω των pit stop, Hamilton στην ευθεία εκκίνησης, αμέσως μετά το πέρας του αυτοκινήτου ασφαλείας. Λίγους γύρους μετά ήταν η σειρά του Russel να προσπεράσει τον teammate του στην Mercedes, Lewis Hamilton, και να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση, ενώ και ο Charles Leclerc προσπέρασε τον Βρετανό για να πάρει την τρίτη θέση.

Επικές μάχες μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας

Στους τελευταίους τρεις γύρους του αγώνα δόθηκαν επικές μάχες για την πέμπτη θέση, με τους Sainz και Perez να εμπλέκονται σε μια... κοκορομαχία στη δεύτερη στροφή. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull πήγε να περάσει από την εξωτερική τον Ισπανό, ο οποίος αμύνθηκε σθεναρά και έστειλε εκτός πίστας τον πρώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς του Sainz ήταν να λάβει ποινή 5 δλ. από τους αγωνοδίκες. Τελικά, στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Perez έχοντας πίσω τους τους Alonso και Norris, ενώ ο Sainz βρέθηκε όγδοος.

Ένα περίεργο συμβάν συνέβη στα pits όταν ένας μηχανικός της Scuderia Ferrari άφησε σε λάθος θέση το αερόκλειδο που χρησιμοποιείται για την αλλαγή των ελαστικών με αποτέλεσμα να το πατήσει ο Sergio Perez με την Red Bull φεύγοντας από το πρώτο pit stop. Το συγκεκριμένο συμβάν θα εξεταστεί από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN